Valsts prezidents: mācības valsts valodā ir pareizais ceļš ikviena bērna integrācijai sabiedrībā

5. aprīlī reģionālās vizītes laikā Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja Daugavpils 12. vidusskolu, uzsverot latviešu valodas kā valsts valodas lielo nozīmi izglītībā un skolēnu integrācijā sabiedrībā. “Latvijā vienīgā valsts valoda ir latviešu valoda, un visiem tā ir jāprot. Izglītības sistēma, kuras laikā tuvākajos gados pilnībā tiks pāriets uz mācībām tikai valsts valodā, ir pareizais ceļš ikviena bērna integrācijai sabiedrībā,” atzīmēja E. Levits.

Valsts prezidents ar skolotājiem un skolēnu pašpārvaldes pārstāvi runāja arī par medijpratību un kritiskās domāšanas mācīšanu, kas palīdz jaunietim dzīvē izprast demokrātiskas vērtības un atšķirt nepatiesas ziņas un melus no objektīvas informācijas.

Daugavpils 12. vidusskolas direktore Elita Boliņa sarunā atzīmēja, ka skolu tās 30. gadadienā pēc plānotās apvienošanas gaida jauni izaicinājumi. Valsts prezidents novēlēja skolotājiem izturību un spēku tikt galā ar jauno situāciju, turpinot skolotāja atbildīgo misiju.

Informācijai:

Š. g. 24. februārī Daugavpils dome pieņēma lēmumu par Daugavpils 10. vidusskolas, Daugavpils 12. vidusskolas, Daugavpils pilsētas 10. pirmsskolas izglītības iestādes un Daugavpils pilsētas 13. pirmsskolas izglītības iestādes reorganizāciju no 2022. gada 1. augusta. Plānota Daugavpils 10. vidusskolas un Daugavpils 12. vidusskolas apvienošana ar pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā Daugavpils 10. vidusskolā.

Foto:  Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

TOP Komentāri

avatar