Google sarunbota Bard jaudīgā Gemini Pro versija pieejama arī Latvijā

Aizvadītā gada decembrī Google nāca klajā ar jauno mākslīgā intelekta modeli Gemini, kas darbinās esošos kompānijas rīkus, tai skaitā sarunbotu Bard. No 1. februāra Bard uz Gemini Pro modeļa versijas kļuvis pieejams daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Latvijā.

Turpmāk ātrākā un jaudīgākā Bard versija būs pieejama vairāk nekā 40 valodās un vairāk nekā 230 valstīs un teritorijās, nodrošinot lietotājiem iespēju izmantot visas priekšrocības, ko sniedz šis spēcīgais mākslīgā intelekta rīks ar būtiskiem uzlabojumiem izpratnes, spriešanas, apkopošanas un kodēšanas spējās.

Lielo modeļu sistēmu organizācija (Large Model Systems Organization), kas ir vadošais valodas modeļu un sarunbotu vērtētājs dažādās valodās, nesen atzina, ka Bard ar Gemini Pro ir viens no visvēlamākajiem pieejamajiem sarunbotiem. Tāpat arī trešo pušu vērtētāju veiktajos aklajos novērtējumos Bard ar Gemini Pro tika atzīts par vienu no visveiksmīgākajiem sarunbotiem, salīdzinot ar vadošajām bezmaksas un maksas alternatīvām.

Papildus tika paplašināta Bard faktu pārbaudes funkcionalitāte, nodrošinot iespēju pārbaudīt sniegtās atbildes arī latviešu valodā. Noklikšķinot uz “G” ikonas, Bard izvērtēs, vai tīmeklī ir pieejams saturs, kas pamato sniegto atbildi. Šī funkcija nodrošinās lietotājiem papildu rīku informācijas pārbaudei, izvērtējot, vai tajā ir atrasta patiesa vai pretrunīga informācija.

Google mērķis ir īstenot drosmīgu un atbildīgu pieeju mākslīgā intelekta attīstībai, tāpēc tas sadarbojās ar nozares ekspertiem, politikas veidotājiem un regulatoriem, strādājot pie šīs paplašināšanas.

Visi uzlabojumi padara Bard pieejamāku, jaudīgāku un daudzpusīgāku, lai palīdzētu lietotājiem veikt dažādus uzdevumus, sākot ar sarežģītiem radošiem projektiem un beidzot ar vienkāršiem ikdienas darbiem.

Jaunāko Bard Gemini Pro versiju var izmēģināt bez maksas šeit: bard.google.com.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar