Gaidāmi dabaszinātnieku svētki „Daba un zinātne – aizraujoši”

Latvijas Universitātes paspārnē darbojas Jauno biologu, fiziķu, ģeogrāfu un ķīmiķu skolas, Vides akadēmija, kā arī Mazā matemātikas universitāte, kas visa mācību gada garumā piedāvā daudzveidīgas LU studentu un mācībspēku rīkotas bezmaksas nodarbības 8. – 12. klašu skolēniem.

Svētku laikā skolēniem aizraujošās darbnīcās būs iespēja vienlaicīgi iepazīt visas sešas „Jaunās skolas”, lai izvēlētos sev saistošāko jaunajam mācību gadam. Piemēram, matemātiķi aicinās ieskatīties kāršu triku meistaru pasaulē un pierādīt, ka matemātika uzvar maģiju. Biologi piedāvās izpētīt dažādu dzīvnieku galvaskausus un no jauna uzbūvēt cilvēku. Ķīmijas darbnīcās jaunieši modelēs etanola ražošanas procesu un vairākos eksperimentos pārliecināsies par uguns spēku.

Svētku atbalstītājs, uzņēmums SIA „Metrum” skolēnus aicinās „iekāpt mērnieka kurpēs” – „lasīt” dažāda mēroga un satura kartes, sekot līdzi Rīgas pilsētas attīstībai un praksē iepazīties ar mērniecības instrumentu teodolītu. Savukārt AS „Latvijas Valsts meži” un SIA „Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts” darbnīcā dalībnieki varēs izaudzēt mežu turpat fakultātes skvērā.

Turpmāk „Jauno skolu” nodarbības reizi mēnesī notiks katrā no „skolām” atsevišķi, piedāvājot plašu aktivitāšu klāstu: konkursus, lekcijas, praktiskas nodarbības laboratorijās un brīvā dabā, eksperimentus un pētījumus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar