Vai vērts iegādāties Smart TV?

Mūsdienu dzīvi nevar iedomāties bez interneta, un arī televizoru ražotāji pielāgojas jauniem izaicinājumiem – gandrīz visi televizoru modeļi tagad ir aprīkoti ar Smart TV funkciju. Šis apzīmējums ir pazīstams jau daudziem, taču vēl joprojām Smart TV ir apvīts ar mītiem. Uzzini šajā rakstā, kas ir viedtelevīzija, un vai vērts pirkt televizoru ar pieeju internetam!

Par Smart TV vienkāršiem vārdiem

Galvenais, kas jāzina par Smart TV jeb viedtelevīziju, ir tas, ka šī funkcija ļauj pieslēgt televizoru internetam. Smart TV televizori ir aprīkoti ar Ethernet kabeli vai Wi-Fi pieslēgumu, kas nodrošina iespēju izmantot televizoru tāpat kā jebkuru citu viedierīci: datoru, planšeti vai viedtālruni. Protams, Smart TV ir skatāms arī kā parasts televizors, jo viedtelevīzija ir tikai papildu funkcija. Cits variants ir atsevišķa Smart TV konsole, ko nopērk atsevišķi un pieslēdz televizoram.

Avots: Unsplash.com

Smart TV priekšrocības

Galvenokārt šādus televizorus izmanto videosatura skatīšanai, taču Smart TV funkcijas ir daudz plašākas. Ar viedtelevizoru iespējams:

  • skatīties filmas, seriālus un citu videosaturu internetā (piemēram, Youtube platformā) un daudzās lietotnēs (Netflix, Amazon Prime, HBO u.c.);
  • spēlēt datorspēles. Pērkot televizoru ar Smart TV funkciju, praktiski iegūsi arī spēļu konsoli ar pieeju iespaidīgam spēļu klāstam;
  • sazināties ar draugiem sociālajos tīklos;
  • iepirkties interneta veikalos;
  • apskatīt savus foto un video materiālus, kas glabājas mākonī, uz liela ekrāna;
  • izmantot televizoru sērfošanai internetā (jaunākajiem modeļiem pat var pieslēgt datorpeli un tastatūru).

Vērts atzīmēt, ka Smart TV televizori tagad ir pieejami arī ekonomiskajā cenu segmentā. Protams, vislētākie televizori nav aprīkoti ar interneta pieslēgumu, taču pēdējos gados Smart TV vairs nav augstas cenas sinonīms. Pateicoties augstam pieprasījumam, Smart TV prognozē stabilu nākotni – atšķirībā no daudzām citām tehnoloģijām, kas turējās uz popularitātes viļņa tikai pāris gadus, Smart TV televizori ir ieradušies uz palikšanu.

Avots: Pexels.com

Smart TV trūkumi

Viedtelevīzija ir mainījusi videosatura patērēšanas ieradumus visā pasaulē, bet vai tiešām šai funkcijai nav neviena trūkuma? Tas atkarīgs no tā, kādas ir pircēja vēlmes un finanšu iespējas:

  • Smart TV var daļēji aizvietot, pieslēdzot datoru parastam televizoram caur HDMI vadu (protams, ja vien Tavā televizorā ir HDMI pieslēgums);
  • videosatura lietotnes viedtelevīzijā (Netflix u.c.) ir pieejamas tikai par maksu, kas neietilpst Smart TV cenā;
  • pieejamās lietotnes un funkcijas atšķiras dažādiem ražotājiem un modeļiem. Tas noteikti jāņem vērā, mainot veco Smart TV uz jauno.

Kā iespējamo trūkumu var minēt arī to, ka Smart TV televizori prasa laiku, lai iemācītos izmantot visas pieejamās funkcijas. Protams, arī te jāskatās konkrētā modeļa vadības sistēma – dažiem ražotājiem ir tikai minimālistiskas vadības pultis ar divām pogām uz divdesmit funkcijām, bet citi piedāvā daudz saprotamākas sistēmas.

Pirkt vai tomēr nē?

Smart TV jau kļuvis par mūsdienu televīzijas standartu – tagad tas ir sastopams arī viesnīcās un tūristu apartamentos. Ja Tavās mājās jau ir moderns televizors bez Smart TV funkcijas, iespējams, lietderīgāk ir iegādāties atsevišķu Smart TV konsoli un pieslēgt to vecajai ierīcei. Bet, ja gribi iegādāties jaunu televizoru, noteikti pievērs uzmanību Smart TV iespējām – ar viedtelevīziju saņemsi pieeju daudzveidīgam videosaturam iespaidīgā kvalitātē!

Ja vēlies uzzināt vairāk par televizoru iegādes īpatnībām, ieskaties Ondo.lv blogā – tur atradīsi, kā izvēlēties televizoru dažādām gaumēm un iespējām!

TOP Komentāri

avatar