“Uzņēmēji mieram” Ukrainai saziedojuši 2,5 miljonus eiro finanšu līdzekļu un humānās palīdzības

Iniciatīva “Uzņēmēji mieram” Ukrainai saziedojusi 2,5 miljonus eiro finanšu līdzekļu un humānās palīdzības veidā. Organizācijas pārstāvji aicina neatslābt un turpināt ziedot, jo karš nerimstas un Krievija turpina iznīcināt Ukrainas zemi un tautu.

 Ņemot vērā Ukrainas bruņoto spēku vajadzības, par saziedotajiem līdzekļiem iegādātas automašīnas, droni militārām vajadzībām, militārie tērpi un apavi, ugunsdzēšamie aparāti, rācijas un daudz citu būtisku atribūtu. Tāpat par saziedotajiem līdzekļiem ir sniegts ievērojams atbalsts slimnīcu darbības nodrošināšanai, tajā skaitā iegādātas un piegādātas ātrās palīdzības automašīnas, kā arī sniegts humānais atbalsts civiliedzīvotājiem. 

“Notiek nepārtraukta komunikācija ar Ukrainas militārajiem spēkiem, apzinot reālās vajadzības, lai ziedotie līdzekļi tiktu efektīvi izlietoti tieši tām lietām, kuru Ukrainai šajā brīdī pietrūkst. Savas piegādes nodrošinām ar sadarbības partneriem Ukrainā, kas kravas ļauj piegādāt droši, operatīvi un īstajās rokās,” stāsta “Uzņēmēji mieram” pārstāve Ieva Driksna. Viņa pauž gandarījumu par Latvijas uzņēmumu aktīvo iesaisti ne tikai pašmājās, bet arī citviet Eiropā. Uzņēmumi ziedojumus veikuši gan caur iniciatīvu “Uzņēmēji mieram”, gan caur fondu ziedot.lv un arī paši nodrošinājuši preču un produktu piegādi Ukrainai.

“Karš nerimstas, un palīdzības pieprasījumi turpina ienākt gan no aizsardzības spēkiem, gan no civiliedzīvotājiem. Mēs nedrīkstam atslābt palīdzības sniegšanā, jo Krievija savus noziegumus turpina veikt nepārtraukti. Šobrīd Ukrainas aizsardzībai ir vajadzīgs bruņojuma un taktiskais ekipējums, kā arī transportlīdzekļi. Mēs plānojam veikt arī Ukrainas aizstāvju rehabilitāciju, kā īstenošanai ļoti nepieciešamas dažādas protēzes,” aicinot uzņēmējus un pārējo sabiedrību aktīvāk ziedot, dažus piemērus min I. Driksna.

Ikviens tiek aicināts sniegt savu atbalstu Ukrainai šajā smagajā cīņā ziedojumu portālā 

ziedot.lv/mieram vai “Uzņēmēji mieram” mājaslapā uznemejimieram.lv, sniedzot palīdzību gan finansiāli, gan preču veidā vai ar brīvprātīgo darbu.

Iniciatīva “Uzņēmēji mieram” tika izveidota uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, sākot ziedojumu vākšanas kampaņu, lai palīdzētu cīnīties pret lielvalsts agresiju. Šobrīd iniciatīvā apvienojušies ap 200 uzņēmumu un uzņēmēju.

Foto:canva.com

TOP Komentāri

avatar