Valsts prezidents apliecina Latvijas solidaritāti ar Izraēlas tautu un gūstekņu tuviniekiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 19.-20. novembrī darba vizītē apmeklēja Izraēlas Valsti, kur tikās ar Izraēlas prezidentu Isāku Hercogu (Isaac Herzog), sagūstīto civiliedzīvotāju ģimenes locekļiem, kā arī Izraēlā dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Valsts prezidents apliecināja Latvijas solidaritāti ar Izraēlas tautu. “Latvija ir kopā ar Izraēlas tautu šajā smagajā brīdī. Brutālajiem un necilvēcīgajiem teroristiskās organizācijas “Hamās” pastrādātajiem teroristiskajiem uzbrukumiem nav un nedrīkst būt attaisnojuma. Izraēlai ir tiesības uz pašaizsardzību, un Latvija atbalsta Izraēlas cīņu ar terorismu saskaņā ar humanitārajām un starptautiskajām tiesībām,” norādīja E. Rinkēvičs. 

Sarunas laikā tika apspriesta humanitārā situācija Gazā un humānās palīdzības piegādes. E. Rinkēvičs pauda nosodījumu “Hamās” centieniem izmantot civiliedzīvotājus kā dzīvos vairogus. “Ciniskā un gļēvā “Hamās” taktika slēpties aiz gūstekņiem un civiliedzīvotājiem ir pelnījusi visstingrāko nosodījumu,” uzsvēra Valsts prezidents. Vienlaikus E. Rinkēvičs norādīja, ka cīņā pret terorismu ir maksimāli jāaizsargā civiliedzīvotāji.

Tiekoties  ar 2023. gada 7. oktobra “Hamās” teroristisko uzbrukumu laikā sagūstīto civiliedzīvotāju ģimenes locekļiem, Valsts prezidents apliecināja Latvijas solidaritāti ar Izraēlas tautu un gūstekņu tuviniekiem. E. Rinkēvičs pauda cerību uz gūstekņu atbrīvošanu un drīzu atgriešanos mājās pie tuviniekiem. Valsts prezidents arī pauda apņemšanos veicināt diplomātiskos centienus, lai panāktu gūstekņu atbrīvošanu.

Tāpat Valsts prezidents tikās ar Izraēlā dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem, ar kuriem pārrunāja pašreizējo situāciju un potenciālās vajadzības pēc Latvijas atbalsta. E. Rinkēvičs pateicās tautiešiem par saiknes ar Latviju uzturēšanu un visu, ko Izraēlā dzīvojošie tautieši šo gadu garumā darījuši Latvijas labā.

Foto: president.lv

TOP Komentāri

avatar