Rīgas Centrālajā bibliotēkā Ilgas Liepiņas jaunā romāna prezentācija

Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) 16. februārī plkst. 16.00 notiks rakstnieces Ilgas Liepiņas  grāmatas  “Kapteiņa Zdravko otrā elpa” atklāšanas pasākums.  Romāns iznācis izdevniecības “Latvijas Mediji” sērijā “Vakara Romāns”. 

 “Ilgas Liepiņas “Kapteiņa Zdravko otrā elpa” pilnībā atbilst autores solītajam: ironisks fantastikas piedzīvojumu romāns. Autores uzburtā pasaule 2050. gadā ir ļoti iespējama, piedāvātais variants nav antiutopisks, apokaliptisks vai didaktisks. Taču arī naivumu vai pārlieku optimismu negaidiet, problēmu pietiek, jo tajā nākotnē Eiropas drošību sargā sensoru žogs un uzceltais mūris pie Krīnas robežas. Oriģinālās ironijas, pārdomāto fantastikas detaļu un rosīgā sižeta dēļ “Kapteinis Zdravko” patiks visu vecumu lasītājiem, vidusskolniekus un vecākās paaudzes cilvēkus ieskaitot”, – tā par romānu saka  rakstniece Rolanda Bula.

Ilga Liepiņa (pseidonīms Nella no Krotes) ir saimniece simtgadīgā lauku viensētā Tukuma pusē, kas rakstniecībai pievērsās, kad visi trīs dēli bija pametuši dzimtas ligzdu. Šobrīd Ilgai Liepiņai iznākušas jau piecas grāmatas – četri romāni un stāstu krājums “Ūdensvīrs ar resno bizi”. Rakstniece beigusi Latvijas Rakstnieku savienības Literārās akadēmijas prozas un dramaturģijas kursus, ir Latvijas Rakstnieku savienības biedre, piedalījusies Tukuma, Kurzemes un Rīgas prozas lasījumos.

Informāciju sagatavoja Maija Hvorostjanaja

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar