Sarūpēts līdz šim Latvijā lielākais ziedojums dzīvniekiem Ukrainā

Lai sniegtu atbalstu Ukrainas mājdzīvniekiem, no Rīgas uz Kijivu dodas kravas auto furgons ar pirmās nepieciešamības precēm dzīvniekiem. Sūtījumā ir iekļautas 25 paletes ar labdarības fonda “Sofi” un veterināro medikamentu tirgotāja “Magnum Veterinārija” ziedotajām higiēnas precēm un barību, kas palīdzēs vairākiem tūkstošiem dzīvnieku. Starptautiskās palīdzības transportēšanu organizē “Ziedot.lv”.

Tuvākajā laikā Ukrainas mājdzīvnieku patversmes, dzīvnieku saimnieki un brīvprātīgie saņems palīdzības sūtījumu, kurā ietilpst dezinfekcijas līdzekļi, pretsāpju balzami locītavām, kakla siksnas pret ērcēm, kaķu smiltis, higiēniskie paklāji, līdzekļi apstrādei pret insektiem, ausu un zobu tīrīšanai, dažāda veida šampūni, citi mājdzīvnieku kopšanas līdzekļi un barība. 

“Mēs ik dienas uzturam kontaktu ar dzīvnieku patversmēm Ukrainā un palīdzam, kā vien ir mūsu spēkos. Situācija ir smaga, jo patversmes ir pārpildītas un tajās kritiski trūkst veterinārārstu. Par četrkājainajiem draugiem cenšas parūpēties brīvprātīgie un palīdzības grupas. Mēs nespējam vienaldzīgi noraudzīties uz šo situāciju, tāpēc dāvinām pirmās nepieciešamības preces, kas ļaus ikvienam cilvēkam, izmantojot savas zināšanas, aprūpēt bezpalīdzīgos dzīvniekus. Turklāt daļa no sūtījuma ir paredzēta ne tikai suņiem un kaķiem, bet arī lauksaimniecības dzīvniekiem,” uzsver labdarības fonda “Sofi” idejas autors Toms Jurjevs. 

“Mums, vieniem no vadošajiem veterināro zāļu un dzīvnieku barības tirgotājiem Baltijā, tas ir goda un cieņas jautājums. Īpašnieku un kolektīva vārdā cilvēciski vēlamies palīdzēt un ceram, ka šādā situācijā līdzīgi rīkotos ikviens, ja palīdzība būtu nepieciešama mums,” akcentē uzņēmuma “Magnum Veterinārija” valdes loceklis Māris Pāvilsons.

Labdarības fonda “Sofi” un veterināro medikamentu tirgotāja “Magnum Veterinārija” dāvinājumu bija paredzēts nogādāt akcijā “Rīga – Kijivai”, piepildot pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” 11 autobusus ar pirmās nepieciešamības precēm dzīvniekiem. Taču atbalsts sagādāts tik lielā apjomā, ka labdarības organizācija “Ziedot.lv” nolēma organizēt individuālu transportu. 

“Vispirms vēlos izteikt milzīgu pateicību par atsaucību un sirsnību. Pirms akcijas nebijām droši, ka autobusus izdosies piepildīt, taču, ieraugot ziedojuma milzīgos apmērus, sapratām, ka ir  nepieciešams atsevišķs kravas auto. Ziedojumu veido tieši tās preces, kas šobrīd ir visvairāk nepieciešamas, lai sniegtu palīdzību pēc iespējas vairāk patversmēs nonākušajiem dzīvniekiem,” gandarījumu pauž labdarības organizācijas “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta. 

Turpinot Ukrainas mājdzīvnieku atbalsta iniciatīvu, labdarības fonds “Sofi” atbalstu sniedz gan Ukrainā, gan Latvijas teritorijā. Ņemot vērā kritisko resursu trūkumu, kas radies traucētas loģistikas un karadarbības dēļ, fonds kopā ar patneriem un brīvprātīgajiem uz Ukrainu jau iepriekš ir nogādājis vairākas paletes ar barību, higiēnas precēm un medikamentiem. Turklāt ar fonda palīdzību no Ukrainas ir evakuēti vairāki desmiti mājdzīvnieku no dzīvnieku patversmēm. Savukārt Latvijā fonds izsniedz starta komplektus suņu un kaķu saimniekiem, kuri, bēgot no kara Ukrainā, ieradušies Latvijā.  

Labdarības fonda “Sofi” pārstāvji aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju iespēju robežās pievienoties kādai no Ukrainas atbalsta akcijām ar ziedojumu vai cita veida palīdzību.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar