Mūsdienu deju grupa “Buras” aicina uz 25 gadu jubilejas koncertu

18. jūnijā plkst. 19.00 Ķīpsalas hallē viena no Latvijas labākajām mūsdienu deju grupām “Buras” aicina uz krāšņu koncertu. Daudzveidīgajā 25 gadu jubilejas koncertā varēs piedzīvot aizvadīto gadu aizraujošāko uzvedumu fragmentus, pašu dejotāju iecienītākās horeogrāfijas un “Buru” vadītājas horeogrāfes Edītes Ābeltiņas radīto deju pirmizrādes. 

Pārsteidzoši, dzirksteļojoši, neparasti un aizraujoši!

Deju grupu “Buras” jau 25 gadus vada tās dibinātāja horeogrāfe Edīte Ābeltiņa. Viņas radītās horeogrāfijas allaž ir neaizmirstams,  emocionāls pārdzīvojums. Tajās virmo sulīga dzīves esence, ko atzinīgi novērtē gan Latvijas Dejas balvas, gan daudzu citu starptautisku konkursu žūrija.

Paši dejotāji Edīti mīļi sauc par mammu: ”Viņa uzmundrina, iedrošina, aizrauj un no jauna iekur enerģijas dzirksti, ja tā apsīkst, nu gluži kā mamma! Edīte ir cilvēks orķestris, jo līdzās vadītājas pienākumiem rada horeogrāfijas, tērpus un pat scenogrāfiju.”

Jubilejas reizē uz Ķīpsalas skatuves kāps viss kuplais “Buru” sastāvs – vairāk nekā 250 dalībnieku vecumā no 8 līdz 35 gadiem,  tostarp arī bijušie dejotāji, kuri ar nepacietību gaida iespēju atgriezties uz skatuves.  Starp citu, ir dejotāji, kas “Burās” dejo jau 15 gadus! Vienā koncertā skatītāji varēs baudīt laikmetīgo un šova deju, hip-hopu un pat breiku.

““Buras” – tā ir draudzība, kas izaug līdz mīlestībai. Un tā jau 25 gadus. Varbūt tāpēc, ka “Burās” uzņemu visus, kas vien vēlas. Es katrā atrodu to īpašo, kas papildina un veido kolektīvu tādu, kāds tas ir un kādu to mīl skatītāji. “Burām” ir savs rokraksts, tikai mums piemītošs, atšķirīgs stils un deju grupai neierasti daudz puišu! Aicinām dejas cienītājus un ikvienu pavadīt lielisku vakaru aizraujošā, stilistiski daudzveidīgā un emocionālā koncertā Ķīpsalā!” –  tā horeogrāfe Edīte Ābeltiņa.

Līdz ar galveno “kapteini” – Edīti – koncerta tapšanā piedalās visa “Buru” komanda – horeogrāfi Dace Mihailova, Ksenija Simanova, Annija Čiščakova, Samanta Kirsanova, scenogrāfe Liena Šiliņa un gaismu mākslinieks Aivis Tučs.

Dzīve kustībā 

“Buras” jau 25 gadus priecē Latvijas un arī ārzemju skatītājus ar daudzveidīgiem un kvalitatīviem mūsdienu dejas koncertiem. Šobrīd kolektīvā  dejo vairāk nekā 200 dejotāju 11 dažādās vecuma grupās. Līdztekus lieliskiem koncertiem visā Latvijā grupa ir sniegusi koncertus arī Lietuvā, Igaunijā, Austrijā, Spānijā, Turcijā, Meksikā un Polijā. Par galveno sasniegumu dejotāji uzskata izcīnīto “Grand Prix” Andongas Starptautiskajā masku deju festivālā Dienvidkorejā. “Buras” apvieno vairākus mūsdienu dejas stilus – laikmetīgo deju, šova deju, kā arī hip-hopa un breika stila priekšnesumus. 

Edīte Ābeltiņa ir Salaspils kultūras nama “Rīgava” deju grupas “Buras” dibinātāja un vadītāja kopš 1997. gada. Viņa ir ieguvusi bakalaura grādu horeogrāfijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un maģistra grādu dejas pedagoģijā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā. Horeogrāfes ieguldījumu dejas pasaulē var redzēt ne tikai “Buru” koncertos, bet arī valsts nozīmes pasākumos. Edīte ir veidojusi vērienīgus dejas projektus, bijusi organizatore, režisore un horeogrāfe daudziem mūsdienu deju lielkoncertiem, teātra izrādēm. Edīte Ābeltiņa ir bijusi arī mākslinieciskā vadītāja un režisore četriem Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mūsdienu deju lielkoncertiem, strādājusi kopā ar Latvijas vadošajiem mūziķiem. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar