Kam ir jābūt pirmklasnieka mugursomā?

Tuvojoties septembrim, daudziem noteikti ir aktuāls jautājums – kas būtu jāiegādājas pirmklasniekam, lai nodrošinātu veiksmīgu skolas gaitu uzsākšanu. Būtiski ir nedoties uz veikalu vai iepirkties online veikalā bez plāna vai saraksta, jo saraksts var palīdzēt izvairīties no neplānotiem pirkumiem.

Mugursomas iegāde

Lai iegādātās preces varētu likt somā, pirmais solis ir izvēlēties un iegādāties pašu mugursomu. Pirmklasnieka somai būtu jābūt ne tikai vizuāli pievilcīgai, bet arī ērtai, ergonomiskai un funkcionālai. Kritēriji, kas jāņem vērā, kad izvēlēsieties bērna mugursomu:

  • mugursomas izmērs;

  • plecu lenču platums;

  • kabatu izmērs;

  • papildus siksnas;

  • somas muguras daļas materiāls.

Pēc mugursomas lenču savilkšanas mugursomas augšējai daļai būtu jābūt vidēji 5 cm zem pleciem, bet mugursomas apakšdaļai apmēram 2 cm virs vidukļa. Mugursomas lencēm būtu jābūt ar polsterējumu jeb mīkstinājumu, lai bērnam nespiestu plecus. Sekojiet līdzi bērna mugursomas svaram, lai tas nepārsniegtu 15% no kopējā bērna ķermeņa svara. Pievērsiet vērību somas muguras daļai, lai tā būtu ar tīkliņa auduma pārklājumu, kas ļaus mugurai “elpot” un ventilēt, lai nesasvīst, karstā laikā, kad soma tiks nēsāta.

Kancelejas preces

Ja somas iegāde ir veikta, tad varat plānot un iegādāties arī dažāda veida kancelejas preces ( https://220.lv/lv/rotallietas-un-preces-berniem/preces-skolai/kancelejas-preces ). Piemēram, burtnīcas, penāli, pildspalvas, zīmuļus, flomāsterus utt. Pirmklasniekam varat iegādāties vienkāršu penāli ar vienu aizdari, lai ātri un viegli varētu atrast nepieciešamos rakstāmpiederumus. Liels penālis aizņems ne tikai daudz vietas, bet tajā mazajam pirmklasniekam var būt pat grūti orientēties, lai atrastu piemērotus piederumus. Lielie penāļi ar daudziem nodalījumiem būs piemērotāki vecāko klašu bērniem.

Ne vienmēr ir jāiegādājas penālis, piemēram, zīmuļus vai flomāsterus var uzglabāt arī nelielā metāla kastīte, kur bērns pats ātri varēs gan atrast nepieciešamos zīmuļus, gan tos salikt atpakaļ. Krāsainie zīmuļi būs nepieciešami ne tikai zīmēšanai, bet arī citos mācību priekšmetos, tos var iegādāties komplektā, piemēram, pa 8 vai 12 gabaliem, kas būs optimāls skaits pirmklasniekam.

Rokdarbiem noderēs arī šķēres un līme. Šķērēm būtiski būt bērna rokai ērtām un piemērotām. Kā arī ir pieejamas īpašas šķēres, kas paredzētas kreiļiem, lai būtu ērtāka darbošanās. Lai līmes izmantošana neradītu netīras rokas vai virsmu, izvēlaties visparastāko līmes zīmulīti.

Klāt zīmuļiem, šķērēm un līmei varat pirkt arī dzēšgumiju, bet tikai tādu, ar kuru var izdzēst ar zīmuļa uzrakstīto. Dzēšgumija, kas dzēš pildspalvas uzrakstīto, nav nepieciešama pirmajā klasē.

Kancelejas preces ir ļoti ērti un ātri iegādāties tiešsaistes veikalos un izvēlēties sev ērtu saņemšanas veidu, tādējādi ietaupot laiku, kuru pavadītu šīs preces meklējot un iegādājoties klātienes veikalā. Iepērcieties tiešsaistē un laiku, ko nepavadījāt veikalā, varat pavadīt kopā ar savu pirmklasnieku un piedzīvot kādu jauku notikumu pirms skolas sākuma.

Vairāk informācijas par mugursomas izvēli pirmklasniekam varat meklēt šeit. Rūpīgi iepazīties ar pieciem būtiskiem padomiem un tikai tad veikt Jūsu bērnam piemērotāko somas izvēli.

Ja šobrīd aktuāli ir iegādāties ne tikai somu, bet arī kancelejas preces, ko likt iekšā somā, tad Jums noderēs ieteikumi kancelejas preču iegādei.

Šobrīd gan somu, gan kancelejas preču klāsts ir ļoti apjomīgs, tāpēc būtiski ir klāstā neapjukt, bet atrast tikai to, kas ir nepieciešams.

Ietaupot laiku un arī finanšu resursus, varat iepirkties e – veikalā 220.lv, kurā atradīsiet visas rakstā minētās preces gan Jūsu, gan bērna gaumē.

Foto: shutterstock.com

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA PIGU Latvia

TOP Komentāri

avatar