RTU Atvērto durvju diena plaši apmeklēta

Notikušajā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju dienu Ķīpsalā apmeklēja vairāk nekā 500 skolēnu, lai uzzinātu par studiju, prakses un karjeras iespējām, kā arī aplūkotu RTU studentu pilsētiņu un piedalītos eksperimentos vairākās laboratorijās.

Skolēnus visvairāk interesēja informācija par iestāšanās prasībām RTU studiju programmās, studiju vidi un karjeras iespējām. Jaunieši izrādīja lielu interesi par RTU laboratorijām un universitātes jaunuzceltajām ēkām studiju kompleksā Ķīpsalā.

«Rudens ir laiks, kad 12. klašu skolēniem ir svarīgi noskaidrot iestāšanās prasības viņus interesējošajās universitātēs, tāpēc RTU organizē Atvērto durvju dienu un citus pasākumus, kas jauniešiem palīdz izdarīt izvēli par labu konkrētai studiju programmai un dod iespēju pienācīgi sagatavoties vajadzīgajiem eksāmeniem,» skaidro RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Atvērto durvju diena sākās RTU radošo industriju centrā, kur skolēni tikās ar RTU mācībspēkiem un studentiem, lai gūtu atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem par studijām un studentu dzīvi, kā arī universitātes piedāvātajām ārpusstudiju aktivitātēm. Jaunieši varēja piedalīties eksperimentos vairākās RTU laboratorijās.

Skolēni piedalījās informatīvā seminārā par to, kā sagatavoties centralizētajam eksāmenam fizikā un varēja izpildīt eksāmena testa versiju. RTU Karjeras centrs jauniešiem sniedza konsultācijas par karjeras iespējām, informāciju par semināriem, lekcijām un projektiem, prakses iespējām studiju laikā, kā arī demonstrēja filmu par karjeras veidošanu «Zaļais pipars 2».

RTU mācību prorektors Uldis Sukovskis, RTU Uzņemšanas komisijas atbildīgais sekretārs Ivars Odītis un RTU Sagatavošanas kursu nodaļas vadītājs Oskars Lūsis stāstīja par uzņemšanas noteikumiem un RTU piedāvātajiem sagatavošanās kursiem.

Nākamie RTU pasākumi skolēniem būs Tehniskās jaunrades dienas 2. novembrī, projekts «Seko studentam» no 17. līdz 21. martam, kā arī nākamā RTU Atvērto durvju diena 12. aprīlī. Vidusskolēniem līdz 15. novembrim ir iespēja pieteikties RTU Zinātniskās pētniecības darbu konkursā «Pasaule pieprasa tehniskos prātus».

TOP Komentāri

avatar