Rīgas pašvaldība aicina gadumijā nelietot pirotehniku; policija kontrolēs sabiedrisko kārtību

Solidarizējoties ar Latvijā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kā arī ņemot vērā kaitējumu, ko uguņošana rada dzīvniekiem un dabai, Rīgas pašvaldība gadumijā uguņošanu nerīkos un aicina iedzīvotājus atturēties no pirotehnikas izmantošanas.

Rīgas pašvaldība uzsver un atgādina, ka jebkāda agresorvalsts slavināšana Latvijā ir aizliegta ar likumu un netiks tolerēta. Ņemot vērā, ka gadumijā ap plkst.23.00, kad atsevišķi iedzīvotāji atzīmē Jaunā gada sākšanos pēc Maskavas laika, nereti tiek novēroti Ukrainā iebrukušās agresorvalsts slavināšanas gadījumi, ikviens aicināts par tiem nekavējoties ziņot Rīgas pašvaldības policijai (RPP) pa tālruni 110.

RPP būs klātesoša visās galvaspilsētas apkaimēs un stingri kontrolēs sabiedrisko kārtību, tai skaitā vērsīsies pret tiem, kuri neievēros kārtības normas.

Uguņošanas vietā Rīgas pašvaldība aicina ikvienu sagaidīt Jauno 2024. gadu sešos Vecrīgas laukumos – izdziedāties un izdejoties, svinot kopības sajūtu, un vērojot svētku video projekcijas. Jaunā gada sagaidīšana notiks Rātslaukumā, Līvu laukumā,  Pils laukumā, Kaļķu ielas posmā starp Vaļņu ielu un Aspazijas bulvāri, laukumā pie Pulvertorņa, kā arī laukumā pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja. Svētku programma norisināsies no plkst. 21.00 līdz 02.00 naktī.

TOP Komentāri

avatar