Rīgā turpinās sniega izvešana; atsevišķās ielās īslaicīgi var būt aizliegts novietot auto

Rīgas pašvaldība šonedēļ turpina sniega izvešanu no pilsētas. Naktī no 4. uz 5. decembri izvests 5971 m3 sniega. Turpinās darbs arī pie sniega tīrīšanas mazākās apkaimju ielās, bet to apgrūtina ielu malās novietotās automašīnas. Lai sniega tīrīšana un izvešana būtu iespējama, atsevišķās ielās var tikt aizliegts novietot automašīnas.

Autovadītājiem jārēķinās, ka visas ziemas garumā vairākās Rīgas ielās var tikt īslaicīgi aizliegts novietot automašīnas ielu malās, lai būtu iespējas veikt ielu pilnvērtīgu tīrīšanu. Automašīnu novietošanas aizliegums var tikt ieviests arī maksas autostāvvietās. Automašīnu īpašnieki aicināti ievērot uzstādītās ceļazīmes un pārvietot automašīnas. Ja automašīnas netiks pārvietotas, ielas un stāvvietu tīrīšanu nebūs iespējams nodrošināt, un tas radīs neērtības visiem, kas pārvietojas pa ielu vai izmanto stāvvietu. 

Tāpat autovadītājiem jāatceras, ka automašīnas ir jānovieto tā, lai tām garām varēt tikt sabiedriskais transports. Ja automašīnu stāvvietā vai ielas malā tā novietot nav iespējams, tad ir jāmeklē cita apstāšanās un stāvēšanas vieta. Nepareizi novietotas automašīnas var pat uz vairāk nekā stundu apturēt sabiedriskā transporta kustību. Autovadītājiem jāapzinās, ka nepareizi novietojot automašīnas un bloķējot sabiedriskā transporta kustību bieži pat uz vairāk nekā stundu, viņi rada neērtības daudziem rīdziniekiem, kuri nenokļūst savā galamērķī plānotajā laikā.

Tāpat automašīnu īpašniekiem jāatceras, ka, ja automašīna novietota ielas malā vai stāvvietā daudzdzīvokļu nama pagalmā ilgāk nekā trīs diennaktis, tad tās īpašniekam pašam jāsatīra sniegs apkārt savai mašīnai. Par sava transportlīdzekļa izkļūšanu no stāvvietas ielas malā vai pagalmā atbildīgs katrs autovadītājs pats, ne sētniekam, ne pašvaldības ietvju un ielu tīrītājiem nav jānodrošina sniega savākšana ap ilgstoši novietotām automašīnām. Ap ilgstoši novietotām automašīnām sakrājies sniegs traucē ielu kopšanai un tādējādi rada neērtības ikvienam, kas pārvietojas pa ielu. 

Par nenotīrītām ietvēm iedzīvotāji varēs ziņot Rīgas pašvaldības policijai (RPP) pa tālruni 110, iesniedzot pieteikumu RPP aplikācijā, kā arī aizpildot pieteikumu riga.lv/ziema.

Par nenotīrītām ielām, veloceļiem, gājēju pārejām, sabiedriskā transporta pieturvietām iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, rakstot uz rdsvc@riga.lv vai iesniedzot pieteikumu riga.lv/ziema.

TOP Komentāri

avatar