Masaki Nakagawa piedāvā kompozīciju “Dziesma par laiku”

Masaki ir mūziķis un komponists no Japānas, pilsētas Kobes. Viņš izpilda un komponē dziesmas latviešu, angļu un japāņu valodās. Masaki pirmo reizi apciemoja Latviju kā universitātes students 2014. gadā. Apmaiņas programmas laikā viņš dzīvoja Rīgā septiņus mēnešus un studēja Latvijas Universitātē. Šis laiks Latvijā viņam palīdzēja iepazīt latviešu kultūru un valodu, kā arī tradicionālo un mūsdienu latviešu mūziku.

Sākotnēji “Dziesma par laiku” tapusi japāņu valodā ar nosaukumu “Kibō No Sora” jeb “Cerības debesis”. Masaki to pabeigdams, sapratis, ka nepieciešama arī latviešu valodas versija, bet vienam ar vārdu tulkošanu un teksta “uzskaistināšanu” latviešu valodā galā tikt grūti, tādēļ talkā tika saukta draudzene, kura ir latviete, japāņu valodas eksperti Uģis Nastevičs un Zaiga Kompa, kā arī dzejnieks Jans Ikes (Jānis Lūciņš). Bez šo cilvēku palīdzības dziesmas latviešu valodas versija nebūtu bijusi iespējama un Masaki ir no sirds pateicīgs par sadarbību.

Melodija un vārdi japāņu valodā radušies pirms 10 gadiem, kad Masaki mācījās augstskolā. Mūziķis uzskata, ka vērtīgākais, ko cilvēki viens otram var dot ir laiks. Šādu pārdomu rezultātā arī tapusi “Dziesma par laiku”.

TOP Komentāri

avatar