Raimonds Pauls, Guntars Račs, Dzeguzīte un draugi izdod albumu “Putnu dziesmas”

Jaunajā bērnu vokālā ansambļa “Dzeguzīte” albumā iekļautas divpadsmit pilnīgi jaunas Raimonda Paula dziesmas ar Guntara Rača vārdiem. Ierakstos piedalījušies popgrupas draugi – Emīls Balceris (Musiqq), Ivo Fomins, Aija Andrejeva, Paula Saija, Rihards Lepers, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Nikolajs Puzikovs, Normunds Rutulis, Edvards Strazdiņš, Raimonds Celms un Mārtiņš Kanters. Dziesmu ierakstus producējis Gints Stankevičs. Ierakstā piedalījusies arī akordeoniste Inita Āboliņa, bet mutes harmonikas un mandolīna partijas ieskaņojis Andris Šīrants.

Albuma vizuālo noformējumu veidojusi pazīstamā gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa, uzgleznojot visus albuma dziesmu personāžus, putnus – trulīti, vārnu, pingvīnu, dzeguzi, ūpi, ķīvīti, pelikānu, lauku zvirbuli, dzelteno cielavu, pilsētas balodi, svilpi (sarkankrūtīti) un kādu putniņu uz telefona drāts, kurš izrādījies kolibri.

Albuma dizaina salikumu veidojis Artūrs Tigulis.

30.maija pēcpusdienā, albuma atvēršana tika atzīmēta ar improvizētu koncertu LU Botāniskā dārza svinību Šķūnī, uz kuru bija pulcējušies gan dzeguzēnu vecāki, gan atbalstītāji, gan arī albuma dalībnieki un klausītāji. Pasākumu vadīja dziesmu vārdu autors Guntars Račs.

Ar saviem jociņiem visus priecēja klātesošais visu dziesmu autors Raimonds Pauls. Piedalījās arī ilggadējā popgrupas vadītāja Zigda Martinsone, albuma māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa, kura pastāstīja par gleznas tapšanu un dalījās ar savām sajūtām.

Jau pavisam drīz gaidāma kopīga “Dzeguzītes” un tautas deju ansambļa “Dzintariņš” turneja Latvijā. Top jaunas dziesmu horeogrāfijas.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar