Satiec zvērus vakara pārgājienā Līgatnes dabas takās

Gada tumšajā laikā Līgatnes dabas takas tradicionāli rīko vakara pārgājienu “Satiec zvērus tumsā”. Arī 2. decembrī ikviens interesents tiek aicināts pievienoties 3,5 km izgaismotam pārgājienam pa labiekārtotām takām. Pārgājienam tiks organizētas piecas grupas, kuras uzsāks pārgājienu plkst. 17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 un gida pavadībā iepazīs Latvijai raksturīgos savvaļas dzīvniekus naksnīgā vidē. 

“Pasākums ik gadu kļūst aizvien populārāks, jo tas piedāvā atpūtu svaigā gaisā ģimenes lokā, kā arī dod iespēju redzēt un uzzināt ko jaunu par savvaļas zvēriem. Pretēji cilvēkiem, kas līdz ar aukstumu un tumsu meklē patvērumu siltos mājokļos, daudzi savvaļas zvēri tieši šajā laikā kļūst aktīvāki un izlien no migām un slēptuvēm un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā,” atklāj Līgatnes dabas taku Izglītības un komunikācijas speciāliste Arta Krūmiņa.

Pārgājiens ilgs teju divas stundas, tas piemērots arī ģimenēm ar maziem bērniem, kuri staigā patstāvīgi. Plānotā maršruta un izvēlētā reljefa dēļ šis pārgājiens diemžēl nebūs veicams ar bērnu ratiem. Aicinām līdzi ņemt lukturīti, kā arī ģērbties ērti, atbilstoši laika apstākļiem un izvēlēties pastaigai dabā piemērotus apavus.

Vietu skaits ir ierobežots, katru pārgājiena grupā būs ne vairāk par 30 personām. Pasākumam ir obligāta iepriekšējā pieteikšanās, rakstot e-pastu uz info@ligatnestakas.lv, vai iegādājoties biļetes Biļešu paradīzes e-kasē (www.bilesuparadize.lv). Biļešu cena ir sākot no 8 EUR, bet ģimenes biļetēm un 3+ karšu īpašniekiem tiek piemērotas atlaides.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar