Grupa Rock’n’Berries debitē ar dziesmu krievu valodā

Grupa Rock’n’Berries klausītāju vērtējumam nodevusi jaunu  dziesmu “Акустическое сердце”, kas ir arī pirmā grupas izpildītā dziesma krievu valodā.

“Pirmās domas par dziesmu krievu valodā radās jau pagājušā gada vasarā, kad grupai tika plānota koncertturneja Kazahstānā, kas gan Covid-19 pandēmijas radīto seku dēļ, protams, tika atcelta. Tomēr tas nebūt nav licis mums apstāties. Gluži pretēji – esam sākušu aptvert jaunus muzikālus plašumus,” stāsta grupas solists Oskars Millers.

Lai arī dziesma “Акустическое сердце” saknes meklējamas Amerikā, savu īsto skanējumu tā radusi tieši Latvijā. “Tā kā mūsu grupas pianists Arnolds Jass ir labās attiecībās ar dziesmas autoriem, tā ātri vien nonāca mūsu redzeslokā. Veiksmīgas apstākļu sakritības un cītīga darba rezultātā, esam gandarīti par iespēju paplašināt klausītāju loku, piedāvājot dziesmas ne tikai latviešu un angļu, bet arī krievu valodā,” norāda grupas basģitārists, studijas “White Wide Production” skaņu inženieris un producents Jānis Narbuts.

Kā norāda mūziķi, dziesma “Акустическое сердце” ir stāsts par vērtībām, kur ģimenei un mīlestībai ir īpaša vieta. “Šī dziesma, šķiet, īpaši sasaucas ar to periodu, kurā šobrīd dzīvojam. Pandēmija daudziem likusi pārskatīt savas vērtības. Man gribas ticēt, ka tā daudziem likusi atvērt acis un vēlreiz apzināties jau labi zināmo, ka nekas nav svarīgāks par ģimeni, mīlestību un cieņu,” turpina Oskars.

Dziesmas lirikas video tapis sadarbībā ar Jāni Štālu, savukārt muzikālā pavadījuma radīšanā piedalījušies arī trompetists Oskars Ozoliņš un tromboniste Laura Rozenberga. Grupa “Rock’n’Berries” turpina strādāt pie jaunām oriģinālkompozīcijām krievu valodā.

Dziesmas teksta autors: Georgijs Aleksejevs

Dziesmas mūzikas autors: Sergejs Briksa

Dziesmas ieraksts: White Wide Production

Dziesmas aranžija: grupa “Rock’n’Berries”

Foto: V.Anisko

Par grupu Rock’n’Berries

Grupas “Rock’n’Berries” debijas albums “Smoothie Call” ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons 2017” kā labākais Pop mūzikas albums, savukārt pati grupa – kā gada Labākā debija. 2017. gada sākumā veiksmīgi iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases “Supernova” ceturtdaļfinālā. 2018. gada rudenī grupas solists Oskars Millers veiksmīgi startē šovā “X faktors”, kļūstot par vienu no 12 fināla dalībniekiem. 2019. gada jūnijā grupa klajā laiž mini albumu “Stāsti”.

TOP Komentāri

avatar