Nedēļas nogalē prognozē vētru

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozēm valsts teritoriju 6. oktobra vakarā, sākot no rietumiem, sasniegs dienvidrietumu, dienvidu vējš, brāzmās sasniedzot spēku 20-24 m/s, bet naktī piekrastes rajonos pastiprinoties līdz 26-31 m/s. Sestdienas rītā vētra var pierimt, taču dienas otrajā pusē atkal sasniegt spēku 29 m/s. Nedēļas nogalē AS “Sadales tīkls” strādās paaugstinātas operatīvās gatavības režīmā, lai drīz novērstu iespējamos elektroapgādes traucējumus. Iedzīvotāji aicināti neaizmirst par personīgo drošību gaisvadu līniju un citu elektroapgādes objektu tuvumā.

Gatavojoties vētrai, “Sadales tīkls” arī aicina iedzīvotājus laikus parūpēties par uzlādētiem akumulatoriem mobilajiem telefoniem, datoriem un citām ikdienā izmantojamām viedierīcēm.

Elektrotīkla bojājumu gadījumā tos novērst ir gatavi vairāki simti elektromontieru visā Latvijā, pastiprinātā režīmā strādājot arī naktī. Aktuālajai situācijai iedzīvotāji aicināti sekot līdzi www.sadalestikls.lv pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem.

Arī bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā, sadaļā “Pieteikt bojājumu”. Konkrētajā rīkā iespējams pievienot arī bojājuma vietas koordinātes, kas ļoti palīdz identificēt bojājuma vietu. Šis rīks ir pieejams gan datorā, gan viedierīcēs. Savukārt, kļūstot par liecinieku bojājumam, kas var apdraudēt dzīvību – piemēram, pārrauts, dzirksteļojošs vads, nedrīkst tuvoties notikuma vietai, bet nekavējoties jāzvana uz numuru 112 vai “Sadales tīkla” bezmaksas diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404!

“Sadales tīkls” nepārtraukti seko līdzi meteorologu prognozēm, vēja pārvietošanās ceļam un situācijai vidējā sprieguma elektrotīklā. Konstatējot bojājumus, elektroapgāde ar IT sistēmu palīdzību iespēju robežās tiek atjaunota pa citām elektrolīnijām jau pirms bojājumu novēršanas. Tikmēr operatīvā darba brigādes nekavējoties sāk bojājumu vietu lokalizēšanu un tehniskos darbus infrastruktūras atjaunošanai. Sarežģītāku un plašu bojājumu situācijās to novēršana var aizņemt ilgāku laiku.

“Sadales tīkls” atgādina: ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un esat norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu tiksiet informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību aptuveni 20 minūšu laikā. Lai pārliecinātos, ka elektroapgādes pārtraukuma brīdī informācija tiks saņemta, ieteicams klientu portālā www.e-st.lv atjaunot personīgo mobilā tālruņa numuru vai e-pasta adresi.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar