Krāsainie makaronu salāti

Pēdējo gadu laikā Valentīndiena ir kļuvusi par gaidītu svinību dienu arī Latvijā. To katru gadu svin arvien vairāk iedzīvotāju, sarūpējot īpašas dāvanas un skaistus mirkļus saviem mīļotajiem. Šajā dienā tiek piedāvāts plašs izklaides iespēju klāsts – dažādi koncerti un pasākumi, bet dažādas iedzīvotāju aptaujas liecina, ka ir daļa iedzīvotāju, kas šos svētkus labprāt atzīmē arī mājās, pagatavojot īpašu svētku maltīti un baudot divvientulību. Tāpēc mazumtirdzniecības tīkls CITRO ir apkopojis un piedāvā vienkārši pagatavojamas receptes, ar kurām iepriecināt mīļoto Valentīndienas svētku vakarā.

Sastāvdaļas:

Makaroni spirāles 250g, Brinzas vai Fetas tipa siers 200g,puse sarkanā sīpola, puse garā gurķa, tomāti 2 gab. (200g), melnās olīvas 80g, konservēta kukurūza 200g (notecināta), 5 ēdamkarotes extra virgin olīveļļa, pusotra ēdamkarote citrona sula, 1/4 tējkarote sāls, 1/4 tējkarote melnie pipari, 1 tējkarote oregano. 

Pagatavošana:

Uzvāra makaronus atbilstoši norādēm uz paciņas. Nokāš un atstāj atdzist. Sagriež tomātus. Sagriež gurķi stienīšos, sīpolu plānās ripiņās, olīvas uz pusēm un sieru kubiņos. Mazā burciņā ielej olīveļļu, citrona sulu, pieber sāli, piparus, oregano, aizskrūvē un labi sakrata. Liek makaronus, gurķi, tomātus, sīpolu, olīvas lielā bļodā, pievieno kukurūzu. Pārlej mērci salātiem un tos samaisa. Kārto šķīvjos, pārkaisa ar sieru.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar