Desiņu zupa ar tomātiem un rīsiem gatavošanai uz uguns

Arvien aktuālāka kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā – dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Savukārt, došanās laivu braucienā, vai pārgājienā, kura laika pagatavot maltīti uz uguns noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums. Viena no būtiskākajām šādu aktivitāšu sastāvdaļām ir garda maltīte, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju, piedāvā recepti “Desiņu zupa ar tomātiem un rīsiem gatavošanai uz uguns”, kuru ērti pagatavot dabā, nezaudējot iespēju variēt ar garšām. 

Sastāvdaļas (6-8 porcijām):

  • 350 g kupātu vai desiņu
  • 800 g (2 bundžas) tomātu gabaliņu savā sulā
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka” rīsu ar tvaiku apstrādi
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 1 buljona kubiņš
  • pipari
  • dilles/maize/krējums pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.
  2. Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka vai arī sagrieztas desiņas. Viegli apcep.
  3. Pievieno ~1L ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un piparus. Visu vāra uz lēnas uguns ~15minūtes ik pa brīdim apmaisot.
  4. Zupai pievieno rīsus un turpina vārīt līdz tie mīksti ~15 minūtes.
  5. Pasniedz karstu ar dillēm, krējumu un maizīti, ja vēlas.

Lai piedzīvojumiem bagāta vasara un gardas maltītes dabā!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar