Dagmāra Beitnere-Le Galla Lietuvā: mūs vieno nesaraujamas saites un kopīgi likteņi

Latviju un Lietuvu vieno nesaraujamas saites un kopīgi likteņi. Mūs vieno brīvību un neatkarību mīloši cilvēki, kā arī kopīga nākotne, sacīja Saeimas priekšsēdētajas biedre Dagmāra Beitnere Le-Galla, ceturtdien, 15.novembrī, uzrunājot klātesošos Latvijas valsts simtgadei veltīto svinīgo pasākumu laikā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

“Simtgades svinības atgādina, ka mēs, zinot savu vēsturi un vietu pasaules kartē, nevaram pieņemt mūsu valstiskumu kā kaut ko pašu par sevi saprotamu. Mūsu valstiskums ir jākopj, par to ir jārūpējas, tas jāstiprina un jānodrošina pret jebkādu kaitīgu ietekmi,” uzsvēra D.Beitnere-Le Galla.

Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja Latviju un Lietuvu arī turpmāk cieši sadarboties, uzsverot, ka mūsu valstis kļūst par ieguvējām tad, kad darbojamies plecu pie pleca. Kā spilgtus piemērus viņa izcēla gan 1918.gada priekšvakaru, izcīnot neatkarību, gan Baltijas ceļu un iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, neatgriezeniski atgriežoties Eiropā un nostiprinot savu piederību transatlantiskajai vērtību telpai.

D.Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka ir jābūt skaidrībai par to, kādu Latviju un Lietuvu vēlamies redzēt nākamajos simt gados un atstāt nākamajām paaudzēm. Kā būtiskus sadarbības jautājumus viņa izcēla ātrgaitas dzelzceļa projektu Rail Baltica un elektrības savienojumus ar Eiropu. Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja arī aizsardzību, robežapsardzību, tirdzniecību, kultūru un medicīnu, gādājot par ātrās palīdzības sniegšanu pierobežas iedzīvotājiem.

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas simtajai gadadienai Kunigaišu pilī, Viļņā, ceturtdien notika Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” koncerts un oficiālā pieņemšana, kurā mūsu valsti sveica arī Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs Viktors Pranckietis (Viktoras Pranckietis). Svinīgos pasākumos organizēja Latvijas vēstniecība Lietuvā.

Saeimas Preses dienests

Foto:saeima.lv

TOP Komentāri

avatar