Reinis Znotiņš: degvielas tirgotāji krīzi tirgū nedrīkst izmantot savtīgās interesēs

Publisko izdevumu un revīzijas komisija sekos līdzi tam, lai Latvijas degvielas mazumtirgotāji esošo krīzes situāciju degvielas tirgū neizmantotu savtīgās interesēs, otrdien, 22.martā, komisijas sēdē pauda tās priekšsēdētājs Reinis Znotiņš. Sēdē deputāti iepazinās ar situāciju degvielas tirgū, kā arī apsprieda, cik godīga un caurspīdīga ir tirgotāju cenu politika. 

“Patlaban var teikt, ka ilgtermiņā degvielas cenām vajadzētu stabilizēties arī bez Krievijas naftas pirkšanas. Diplomātiem un Eiropas Savienības valstu vadītājiem šobrīd ir aktīvi jāstrādā ar piegādātājiem Venecuēlā un Saūda Arābijā, lai būtiski kāpinātu naftas ieguvi, tādējādi ar to tirgū aizstājot naftas piegādes no Krievijas,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.

Konkurences padomes pārstāvji informēja deputātus, ka seko līdzi aktivitātēm degvielas tirgū un patlaban ir uzsākta pārbaude, vai nav notikusi konkurences kropļošana. Degvielas tirgotāji ir aicināti sniegt detalizētu informāciju un skaidrojumu par straujo degvielas cenu kāpumu, ko padome vērtēs un analizēs, lai izdarītu secinājumus par tirgotāju rīcību. 

Pārrunājot ierosinājumu lauksaimniekiem paredzēto dīzeļdegvielu tirgot bez biodegvielas piejaukuma, deputāti aicināja atbildīgās ministrijas vērtēt arī citas atbalsta iespējas, lai varētu lemt, kā rīkoties tālāk. 

“Sekosim līdzi, kādus secinājumus par degvielas tirgus dalībnieku rīcību izdarīs Konkurences padome, tāpat mūsu uzmanības lokā būs jautājums par atbalstu lauksaimniekiem degvielas iegādē,” pauda R.Znotiņš.

Saeimas Preses dienests

Foto: ilustratīva nozīme

TOP Komentāri

avatar