Mācībām, darbam un atpūtai: 5 lietotnes, sagaidot rudens sezonu

Digitālajā laikmetā, kurā neiztikt bez neliela haosa un steidzīgas ikdienas, gadalaiku maiņa var radīt jaunus izaicinājumus: atgriešanās intensīvā darba vai studiju ritmā nereti atstāj aizvien mazāk laika pat īsiem atpūtas brīžiem. Lai atrastu līdzsvaru starp darbu, mācībām un personīgo dzīvi un veltītu brīdi arī sevis pilnveidošanai, lieti noder viedierīces. Lietotnes, kuras piedāvā jaunākie viedtālruņu modeļi, ne tikai spēj palīdzēt līdzsvarot darba un mācību slodzi, bet arī bagātināt brīvā laika pavadīšanas iespējas.

1. Efektīvai plānošanai

Kad pēc garākas atpūtas jāatgriežas mācību vai darba ritmā, ir svarīgi nepazaudēt iepriekš nospraustos mērķus. Lai sekotu līdzi progresam, talkā nāk lietotnes efektīvai darāmo darbu plānošanai.

“Neatkarīgi no tā, vai nepieciešams plānot ikdienu darbā vai piefiksēt svarīgu personīgo atgādinājumu, lietotne Reminders palīdz lietotājiem pārvaldīt laiku un uzturēt kārtību darbu jūklī. Lietotnes funkcijas ietver atgādinājumu iestatīšanu un uzdevumu plānošanu, kā arī ļauj noteikt vēlamos darbu izpildes termiņus un kategorizēt tos prioritārā secībā. Tie, kuri vēlas labāk pārvaldīt savu laiku, lietotni Reminders novērtēs kā uzticamu rīku augstākas produktivitātes un organizētības saglabāšanai,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

2. Ātrākai valodas apguvei

Lietotne Tandem ir daudz vairāk nekā tikai vēl viena valodu apguves lietotne. Tā darbojas pēc principa – visefektīvākais veids, kā apgūt valodu, ir praktizēties kopā ar dzimtās valodas runātājiem. Kā norāda tehnoloģiju eksperts, Tandem lietotāji var izvēlēties kādu no simtiem lietotnē pieejamo valodu un atrast savām interesēm atbilstošus valodu apguves partnerus, lai pēc tam uzsāktu sarunu ar teksta, balss vai pat video palīdzību. Lietotnē ir pieejami arī tulkošanas rīki un teksta korekcijas iespējas, kas atvieglo mācīšanos un kļūdu labošanu reāllaikā, tāpēc Tandem būs noderīga gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem valodas pratējiem.

3. Līdzsvara uzturēšanai ikdienā

Kaut gan nereti sanāk to aizmirst, ikdienas steigā ir svarīgi atrast laiku arī atpūtai vai nodarbēm sevis pilnveidošanai. Šim nolūkam vērts izmēģināt Headspace lietotni.

“Lai palīdzētu lietotājiem atpūsties, mazināt stresu un uzlabot vispārējo pašsajūtu, populārā lietotne Headspace piedāvā daudz dažādu meditācijas un koncentrēšanās vingrinājumu, pielāgojot tos individuālām lietotāja vajadzībām un vēlmēm, piemēram, stresa mazināšanai vai koncentrēšanās un miega kvalitātes uzlabošanai. Turklāt lietotne sniedz iespēju izmēģināt arī īsākus meditācijas vingrinājumus, kurus viegli iekļaut ikdienas rutīnā,” skaidro M. Tillers.

4. Saiknes atjaunošanai ar dabu

Rudens lapkritī, kad starp darbu un mācībām rodas vēlme izbaudīt laiku dabā, eksperts iesaka savā tālrunī lejupielādēt lietotni Flora Incognita, kas palīdzēs noteikt un uzzināt vairāk par dažādām augu sugām. Lietotne izmanto mākslīgo intelektu un mašīnmācīšanās algoritmus, lai, balstoties uz konkrētu fotoattēlu, identificētu augu sugu un sniegtu detalizētu informāciju par to. Flora Incognita nodrošina plašu augu sugu datubāzi, tostarp uzskaitot to īpašības, dzīvotnes un augšanas apstākļus. Pateicoties lietotājam draudzīgajam interfeisam un precīzas identifikācijas iespējām, lietotne ir vērtīgs rīks, lai atjaunotu saikni ar dabu, un būs interesanta ikvienam, kurš vēlas uzzināt vairāk par augu pasauli.

5. Kosmosa izpētei

“Lietotne Solar System Scope 3 būs neaizstājams ceļvedis tiem, kuri vēlas tuvāk iepazīt Saules sistēmu un naksnīgās debess brīnumus. Tā piedāvā visaptverošu un interaktīvu Saules sistēmas modeli, ļaujot lietotājiem atklāt planētas, dabiskos pavadoņus, asteroīdus un komētas, aplūkojot reālus teleskopu un kosmosa kuģu uzņemtus fotoattēlus. Pateicoties tālummaiņas, orbitālā ātruma un stereoskopiskā 3D režīma funkcijām, lietotne nodrošina aizraujošu un izglītojošu pieredzi kosmosa entuziastiem un astronomijas mīļotājiem, vienuviet apvienojot zinātni un izklaidi. Šis ir lielisks izglītojošs rīks, ko var izmantot jebkurā laikā un jebkurā vietā, pat bez piekļuves internetam,” uzsver tehnoloģiju eksperts.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar