Baušķenieks pieveic franču “vērsi”

Nule notikušajā starptautiskajā cīņu turnīrā „The Ring Stars” baušķenieks Artūrs Kuļikauskis sakāva Francijas pirmo numuru Juri Kajembri Kalengu un izcīnīja Latvijas vakanto starptautisko čempiona titulu smagajā svarā profesionālajā boksā, pastāstīja turnīra organizators Elvis Mihaiļenko.

Šī uzvara ir ļāvusi Kuļikauskim būtiski uzlabot savus rādītājus pasaules spēcīgāko smagā svara bokseru reitingā. Atbilstoši jaunākajiem „Boxrec.com” datiem Bauskas sportists tagad ierindojas jau 42.vietā, pirms tam viņš atradās 164.vietā.

Abi sportisti spraigā sacensībā ringā aizvadīja desmit raundus. Cīņas uzvarētāju noteica tiesnešu vienbalsīgs lēmums par labu Kuļikauskim.

„Gan Kuļikauskis, gan Kalenga aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu. Ja Kalenga bija agresīvāks un viņam bija „teritoriāls” pārsvars, tad Kuļikauskis bija vairāk tehniskāks, precīzāks un taktiski viņš darbojās ļoti pareizi, kas arī ļāva izcīnīt titulu. Savukārt Kalengam, iespējams, labāku sniegumu traucēja parādīt pašpārliecinātība,” paskaidroja Mihaiļenko.

Fiziski spēcīgais Kongo Demokrātiskajā republikā dzimušais Kalenga, saukts arī par „el toro” jeb „vērsi” līdz šim nebija pazinis zaudējuma garšu un atbilstoši „Boxrec.com” datiem pasaules reitingā atradās 29.vietā. Pēc cīņas ar Kuļikauski viņš nokritās uz 50.vietu.

Kā norādīja Kuļikauska menedžeris Romāns Dāboliņš, tad, viņaprāt, intriga saglabājās līdz pat pēdējai raunda minūtei, jo cīņa tiešām bija fiziski smaga. Pats sportists vēl līdz pēdējam brīdim nav varējis noticēt, ka ir uzvarējis.

Foto: Zigismunds Zālmanis

9

TOP Komentāri

avatar
9 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
edijsElvijs bausķinieksboox !!! Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Anonīms
Viesis
Anonīms
Laila
Viesis
Laila

malacis,Kuļik. prieks par Tevi 🙂

!
Viesis
!

Cepuri nost! 🙂

!!!
Viesis
!!!

Urraaaa!brali tu labakais!

boox
Viesis
boox

malacis ta tik turpini lai veicas visas cinas

Anonīms
Viesis
Anonīms
Elvijs bausķinieks
Viesis
Elvijs bausķinieks

malacis.

Anonīms
Viesis
Anonīms
edijs
Viesis
edijs

ta tik turpini