Barikāžu piemiņas notikums, dzejas vārdi mūzikā “Iebarikādēts ūdens”

Šis notikums nav politisks, šis notikums ir par notikumu. Par barikādēm. Par cilvēkiem tajās. Par tiem kādi bijām, kādi esam un kādi būsim. 

Siguldas novads ir ļoti patriotisks novads. Godinot un atceroties latviešu tautai svarīgus notikumus, siguldieši vienmēr ir bijuši pacilāti patriotiskās jūtās. 

Tieši tādēļ siguldietis, šī notikuma režisors un koncepta autors Sandis Mikanovkis sadarbībā ar idejas iniciatoriem dzejnieku apvienība “Trīspadsmitais kurss”, dos iespēju notikuma apmeklētājiem sajust, atcerēties un iespējams atdzīvināt patriotiskās jūtas pret valsti, pret sevi un savu kaimiņu.

Siguldas Absolventu orķestris sāks un, tad Ērika Palkavnieka grupa ApmJ(A pie mums Jelgavā), Jānis Jansons, “Viesis1”, grupa “Still” un dzejnieku apvienības “Trīspadsmitais kurss” dzejnieki, ko šoreiz pārstāvēs Ivars Vācers, Dainis Dēgelis, Alise Mētra, Haralds Millers ir radījuši performances, kas ļaus atcerēties, aizmirst, pasapņot un būt šeit un tagad. 

Notikuma apmeklētājiem, caur foto un gaismu instalācijām, būs iespēja atcerēties un sajust 1991. gada janvāra, tik liktenīgos un Latvijas Valsts Republikas nozīmīgos notikumus. Mākslinieku performances, ļaus notikuma apmeklētājiem, pacelties ārpus ikdienišķā, ārpus ierastā, ārpus aizmirstā.

Vai viegli būt patriotam? Vai viegli būt latvietim pasaulē? Vai viegli būt kaimiņam, tepat? Šis notikums sniegs atbildes uz šiem jautājumiem.  

2020.gada 19.janvārī, plkst. 16.30 – 18.00 Siguldas ūdenstornis

Notikumā tiks filmēts un fotogrāfēts!

Foto: Barikāžu muzeja arhīvs

TOP Komentāri

avatar