Aivara Madra dzejas krājuma “Zonas” prezentācija

29. marta vakarā bārā – grāmatnīcā “Bolderāja” notika Aivara Madra dzejas krājuma “Zonas” atvēršanas svētki.

Mirkli pirms paredzētā sākuma laika telpā ņudzēja rosība un pulsēja patīkams satraukums no pašu pasākuma “vaininieku” puses, līdz Aivars Madris izslēdza lampu.

Grāmatas prezentācijai neraksturīgi personiska un sirsnīga atmosfēra, pat atrodoties aiz kameras, bija sajūta, ka esmu (vai vismaz – esmu bijusi) tajās “Zonās”, par kurām autors raksta. Lasījumus atdzīvināja konkrēti personāži, kas vienlaikus arī dzejoļu tēli – autora mamma un brālis – balsī nolasīja zīmīgākās rindas no dzejoļiem, kuros tikuši pieminēti. Dzīvas šķita pat videoprojekcijas ar neuzkrītošu, bet patīkamu noskaņu radošu mūziku fonā.

Aivaru Madri sveikt (ar neizpaliekošu humora devu) ieradušies bija arī viņa draugi – Punctummagazine galvenais redaktors Artis Ostups, dzejnieks Arvis Viguls, izdevēja –  “Neputns” galvenā redaktore Laima Slava, un klausītājus priecēja un smīdināja konceptuālisma stilā ieturēts virtuāls krājuma redaktora Kārļa Vērdiņa sveiciens.

Publikā, kura uzmanīgi klausījās arī no “Bolderājas” koridora un bāra letes, bija redzamas daudzas ar literatūru saistītas sejas – dzejnieks Vasīlijs Karasjovs, internetžurnāla “Satori” redaktors Henrihs Eliass-Zēgners u.c.

Video: Maija Priedīte

TOP Komentāri

avatar