Ziedu vidū popularitāti gūst latviskie vārdi

Latvijas selekcionāra Gunta Granta lilijas un Nacionālā botāniskā dārza sarūpētās rozes, četras dienas ir apskatāmas Vasarīgo ziedu izstādē pie t/c Spice Home informācijas centra.

Paraugoties zvaigznēs, ikviens pamanīs Piena ceļu. Grūtības nesagādās arī kartē atrast tādas pilsētas kā Sabili un Kabili, taču tikai t/c Spice Home izstādē ir iespējams redzēt lilijas ar latviešiem raksturīgiem vārdiem kā Eža zvaigznājs vai Zvārta un Bārta.

Neraugoties uz mainīgajiem laikapstākļiem, kad vēls pavasaris pārsteidz ar salnām un vasara aukstāka nekā ierasts, Latvijas selekcionārs Guntis Grants un Nacionālais botāniskais dārzs ziedu mīļotājiem piedāvā apskatīt teju 180 liliju un 30 rožu šķirnes, kuru vidū ir gan jau redzēti, gan arī pavisam jauni ziedi.

Rožu kolekcijas uzturētāja Ilma Nereta īpaši izceļ vairākas no izstādē apskatāmajām šķirnēm :”Eden Rose 85, kas2006. gadā saņēmusi Pasaules skaistākās rozes titulu. Ne mazāk populāra ir roze Queen Elizabeth, tā radīta Amerikas Savienotajās Valstīs jau tālajā 1954.gadā un 1979. gadā saņēmusi Pasaules skaistākās rozes titulu, tomēr vēl arvien ir ļoti iecienīta un atzīta. Smaržu burvībā konkurentu būs grūti atrast angļu rozei William Shakespeare 2000.”

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar