Pāris stundu laikā policija noskaidro un aiztur aizdomās turēto

Pēc notikušā Valsts policijas Jēkabpils Kriminālpolicijas darbinieki nekavējoties uzsāka operatīvos meklēšanas pasākumus, lai noskaidrotu un aizturētu aizdomās turēto. Faktiski pirmo pāris stundu laikā, iespējamā, vainīgā persona tika atrasta un aizturēta. Aizdomās turētais ir kāds 24 gadus vecs Jēkabpils iedzīvotājs, kurš agrāk policijas redzeslokā nav nonācis.

 

Pēc sākotnējās informācijas izriet, ka cietušais ar aizturēto agrāk savstarpēji nav bijuši pazīstami. Šajā naktī abi apmeklējuši Jēkabpils pilsētas svētku pasākumu, kur Vecpilsētas laukumā notika dejas. Vīrieši bija lietojuši alkoholiskos dzērienus un dejošanas laikā abu starpā izcēlies konflikts, kas vēlāk pāraudzis kautiņā. Pēc dūru izvicināšanas un grūstīšanās viens no konfliktā iesaistītajiem vīriešiem palika guļot zemē. Vecpilsētas laukumā esošā ātrās medicīniskās palīdzības brigāde cietušajam centās sniegt palīdzību, taču izglābt vīrieši dzīvību neizdevās.

 

Par miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam aizturētais savu vainu atzīst, un šobrīd vīrietis atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

 

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

 

 

TOP Komentāri

avatar