Visvairāk “ēno” ārstus

Interese piedalīties Stradiņa slimnīcas ēnu dienā bija jauniešiem no visas Latvijas. Īpašu aktivitāti izrādīja skolēni no Rīgas, Daugavpils, Tukuma, Olaines, Jelgavas, Dobeles, Madonas un Ludzas mācību iestādēm. Savukārt visvairāk pieteikumu saņemts no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas un Daugavpils Valsts ģimnāzijas. Jauniešiem būs iespēja iepazīties ar ārstu ikdienas darbu un sekot viņiem visas dienas garumā.

 

Ēnu dienā tiks pārstāvētas liela daļa no slimnīcas nodaļām, arī laboratorija un Šūnu transplantācijas centrs, un jaunieši varēs “ēnot” tādus PSKUS vadošos speciālistus, kā Gada balvas medicīnā 2014. ieguvēju, reanimatologu Pēteri Ošu, Neiroķirurģijas klīnikas vadītāju Egilu Valeini, kardiologu asoc.prof. Pēteri Stradiņu, Oftalmoloģijas klīnikas vadītāju profesori Gunu Laganovsku, plaušu ķirurgu Jāzepu Baško ar viņa komandu un daudzus citus. Īpaši spraiga diena izvērsīsies tiem “ēnotājiem”, kuriem būs iespēja iepazīties ar Neatliekamās medicīnas centra trauksmaino ikdienas darbu.

 

Pati lielākā interese no jauniešu puses bija par fizikālās medicīnas un rehabilitācijas profesiju – šos speciālistus vēlējās ēnot kopumā 78 interesenti. Kopumā, lai iegūtu iespēju “ēnot” Stradiņu slimnīcas ārstus, jauniešiem bija jāiztur atlase, jo uz vienu speciālista vietu bija 7 “ēnot” gribētāji.

Foto: I.Prēdelis

TOP Komentāri

avatar