Atkalas laikā Rīgas ietves un brauktuves pastiprināti kaisa ar pretslīdes materiāliem

Rīgas vietām veidojas atkala – sasalstoša lietus radīts apledojums, tādēļ galvaspilsētas ietves un brauktuves tiek pastiprināti kaisītas ar pretslīdes materiāliem. Atkala ir bīstama dabas parādība, tāpēc laikā gan gājējiem, gan autovadītājiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jo ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji, un, turpinoties lietum, arvien no jauna. Rīgas pašvaldība īpaši aicina uzmanīties vecāka gadagājuma cilvēkus un bez īpašas vajadzības nedoties ārpus mājām.

Pašvaldības ietvju uzturētāji pirmdienas rītā jau veikuši ietvju kaisīšanu ar smilts un sāls maisījumu pilsētas centrā, kur ir lielākā gājēju plūsma. Tuvākajā laikā tiks veikta atkārtota kaisīšana, kā arī turpinās ietvju kaisīšana ārpus pilsētas centra, Teritorijas uzturēšanas noteikumi Rīgā ļauj atkalas laikā izņēmuma kārtā ietvju kaisīšanai izmantot tīru sāli, lai uz ietvēm iedzīvotājiem būtu drošāk pārvietoties. Tomēr jārēķinās, ka arī tīrs sāls apledojuma veidošanos pilnībā novērst nevar.

Ielu uzturētāji turpina veikt brauktuvju un ietvju kopšanas darbus, atbilstoši laikapstākļiem. Brauktuvju uzturētāji veikuši brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiālu, lai mazinātu bīstamu situāciju veidošanos pilsētas ielās. Tomēr pašvaldība autovadītājus aicina būt īpaši uzmanīgiem trešās kategorijas ielās, kur var veidoties apledojums. Nepieciešamības gadījuma šīs kategorijas ielās brauktuvju kaisīšanu veiks ar smiltīm.

Kā ziņots, šoziem pašvaldība veic ietvju tīrīšanu un kaisīšanu 1,5 m platumā Rīgas centrā un pie noslogotākajām ielām citur pilsētā tādā apmērā, lai nodrošinātu pārvietošanās iespēju gājējiem. Pie mazākām apkaimju ielām ietvju kopšana tāpat kā iepriekš jānodrošina piegulošo teritoriju saimniekiem. Lai pārliecinātos, kuras ietves šajā ziemā kopj pašvaldība, aicinām ielūkoties kartē pašvaldības mājaslapā riga.lv.

Iedzīvotāji, kuru nekustamajiem īpašumiem piegulst ietves, var saņemt 50 kg bezmaksas smilts ietvju kaisīšanai. Tas attiecas arī uz iedzīvotājiem, kuru īpašumi atrodas pie ietvēm, kuras šajā ziemā tīra un kaisa pašvaldība.

Savukārt Rīgas pašvaldības policija veic pastiprinātu uzraudzību, lai brīdinātu apsaimniekotājus un ēku īpašniekus par laicīgu lāsteku nolaušanu.

TOP Komentāri

avatar