Labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju” aicina palīdzēt 264 bērniem

“TV3 Group Latvija” sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu (BSF) uzsāk labdarības akciju “Eņģeļi pār Latviju”, aicinot palīdzēt 264 bērniem visā Latvijā, kuru ārstēšanai kopā nepieciešami 555 770,51 eiro. Akcija svinīgi noslēgsies 17. decembrī, kad ar iedvesmojošu koncertu tiks izgaismota Vecrīgas sirds – Rātslaukums. Piemēri eņģeļa spārnus, lai palīdzētu bērniem ar veselības problēmām!

Sirsnīgās labdarības akcijas “Eņģeļi pār Latviju” ietvaros savāktie ziedojumi ik gadu ļauj spert pirmos soļus, teikt pirmos vārdus, iesēsties skolas solā vai saņemt palīdzību ārkārtas situācijās, kad bērna veselībai ir svarīga katra sekunde. Šī gada ziedojumu mērķis ir 555 770,51 eiro, kas spēs palīdzēt 264 bērniem. Ikviens no mums var kļūt par daļu no kaut kā liela, jo pat vismazākais ziedojums var piepildīt kāda bērna ticību brīnumam un dāvāt pašu svarīgāko – dzīvību.  

““TV3 Group Latvija” sirdī ir dziļi iesakņojusies apņemšanās radīt pozitīvas pārmaiņas. Jau 16. reizi sākot labdarības akciju “Eņģeļi pār Latviju”, atcerēsimies, ka katrs ziedojums – liels vai mazs – var pilnībā izmainīt bērna dzīvi. Tikai kopā mēs varam radīt izmaiņu vilni un piedāvāt cerību tiem bērniem un viņu vecākiem, kuriem tā ir vajadzīga visvairāk,” par akciju stāsta TV3 Group Latvija vadītājs Mindaugas Rakauskas.  

Šogad starts labdarības akcijai tiek dots agrāk nekā ierasts – 1. novembrī. Ikvienam jau tagad ir iespēja ziedot bērnu veselībai mājas lapā www.engeliparlatviju.lv vai arī zvanot uz ziedojumu tālruni 90204114 (maksa par zvanu 5 eiro). 

Ziedotāju atbalsts var palīdzēt simtiem bērnu visā Latvijā, taču katru gadu vairāki drosminieki uzņemas atbildību kļūt par kampaņas vēstnešiem. Viņu stāsti ļauj iedziļināties, saprast un novērtēt, cik svarīgs ir ikviena cilvēka ieguldījums. Šogad svarīgo lomu uzņēmušies brāļi Edžus un Toms, Viesturs, Haralds, Kārlis, Renārs un Amēlija. 

Akcijas ietvaros šogad palīdzību sagaida 137 bērni ar autiskā spektra traucējumiem, 25 bērni ar kustību traucējumiem, 70 bērni, kuriem palīdzība var būt nepieciešama ārkārtas situācijās, kā arī 32 bērni ar neiroloģiskām veselības problēmām. 

“Šogad Latvijā ir teju 300 bērnu, kuriem ir nepieciešams ziedotāju atbalsts, lai viņi varētu augt, uzlabot veselību un attīstīt savas spējas. Mēs no sirds ceram un ticam, ka spēsim palīdzēt katram mūsu bērnam. Vienlaikus redzam, ka bērniem ar autiskā spektra traucējumiem joprojām katastrofāli pietrūkst valsts atbalsta, tamdēļ šogad akcijas ietvaros uzrunājam ne tikai līdzcilvēkus, bet arī politiķus un valsts amatpersonas. Ir nepieļaujami, ka valsts pamet novārtā simtiem bērnu un paļaujas, ka ziedotāji parūpēsies un nodrošinās nepieciešamo palīdzību. Visi bērni ir pelnījuši, lai vismaz viņu pamatvajadzības būtu valsts apmaksātas, taču līdzcilvēku atbalsts ir bezgala svarīgs, turklāt bieži vien tieši ziedojumi ir bijuši izšķiroši, lai bērns varētu augt un attīstīties. Tāpēc sirsnīga pateicība katram, kurš nav palicis vienaldzīgs un sniedzis savu atbalstu bērniem un viņu ģimenēm ļoti grūtā brīdī,” stāsta Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa. 

Akcija svinīgi tiks noslēgta ar aizkustinošu labdarības koncertu 17. decembrī. Rātslaukums pārtaps par svētku vietu ar koncerta skatuvi, zvanu centra brīnumu mājiņu, radio „Star FM“ tiešā ētera izbraukuma studiju, svētku kārumu vagoniņiem, ziedojumiem paredzētām vietām, kā arī citiem pārsteigumiem. Pateicības koncerts priecēs ikvienu garām gājēju, katru skatītāju, Vecrīgas apmeklētāju un ārzemju tūristu. Svinīgo pasākumu tiešraidē varēs vērot arī kanālā TV3. 

No 12. līdz 17. decembrim darbosies zvanu centrs, kur pulcēsies Latvijā mīlētas un cienītas personības, lai sirsnīgā gaisotnē atbildētu uz ziedotāju zvaniem. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar