Imants Daksis maina vārdu un aicina uz filmas pirmizrādi

1987. gadā četrus gadus vecais Imants pirmo reizi tik aizvests uz kinoteātri. Tas bija Sarkandaugavas kinoteātris Aurora, kurā rādīja fantāzijas filmu Bezgalīgais stāsts. Pēc filmas noskatīšanās, laimes pūķa Falkora tēla apburts, Imants sāka apgūt dažādas lidošanas tehnikas… Kopš savas bērnības mīļākās filmas noskatīšanās kinoteātrī ar zīmīgo nosaukumu, Imants vārdu Aurora glabāja savā apziņā līdz saprata, ka tam ir jābūt viņa vārdam. Aurora borealis – polārblāzma – rodas Saules izvirdumu radīto magnētisko vētru rezultātā un spēj ietekmēt mākslīgo pavadoņu un sakaru sistēmu darbību. Polārblāzmas laikā izlādējas milzīgs enerģijas daudzums, tāpat kā Imanta Auroras koncertos – mūziķim raksturīga spēcīga ekspresija, kas, apvienojumā ar dažādiem neparastiem balss efektiem, tiek apzīmēta kā kliedzošais folks.

Imanta Auroras koncertos klausītājus mēdz mulsināt viņa dziesmu vārdi un ekscentriskais dīvaiņa tēls. Jaunā režisora Toma Taukuļa dokumentālā īsfilma Ļaujiet iet (nosaukums aizgūts no dziesmas Saviem bērniem dodiet brīvu sāpi!) ir ieskats mūziķa radošajā ciklā, viņam tiekoties ar laiku un vientulību. Filma viņu portretē kā eksistenciālistu ar savrupu dzīvesveidu un neprognozējamām radošajām izpausmēm. 20 minūtes garajai filmai dažādas Imanta dzīves situācijas tika dokumentētas no 2011. gada beigām līdz 2013. gada rudenim. Līdz šim filma rādīta tikai slēgtam skatītāju lokam.

Filmas sākums plkst. 20.00, pēc filmas Imanta Auroras Dakša koncerts. Vakarā turpinājumā mūziku atskaņos DJ Džefras asinis. Ieeja bez maksas.

Papildus informācija par Imantu Auroru Daksi

Imants Aurora Daksis ir savdabīgs mūziķis ar bagātīgu muzikālo materiālu un nerimstošu radošo enerģiju. Muzikālo darbību uzsāka 2001. gadā ar grupu Pasaules Gaisma, bet kopš 2005. gada savu mūziku izpilda un izdod galvenokārt kā solo mākslinieks. Imanta Auroras izpildījums ir emocionāls un atbrīvots, savukārt ekspresijas un šamanisku balss efektu izmantošanas dēļ viņš tiek dēvēts par kliedzošā folka un šamaniskās popmūzikas pārstāvi. Mūziķa daiļradē netrūkst arī skaistu un jūtīgu dziesmu, kurām piemīt neparasta tēlainība un trausla pasaules izjūta.

 

TOP Komentāri

avatar