Ziemeļbriedis Elmo aicina uz naksnīgu pastaigu

No 9. decembra katru dienu Rīgas zooloģiskais dārzs aicina apmeklētājus atklāt sev naksnīgās dzīvnieku pasaules noslēpumus. No tumsas aizsega iznirušie Amūras tīģeri Augusts vai Taiga un Āfrikas lauvēnu rotaļas Rīgas mēnessgaismā nav vienīgais pārsteigums, ko baudīt vēlā pastaigā. Ik vakaru plkst. 19.30 no Somijas tundras vesto ķērpju vakariņas baudīs krāšņais ziemeļbriedis Elmo ar savu briedeņu saimi, un jums katram ir iespēja kļūt par šī gadumijas mielasta labdari!

Līdz pat 9. janvārim atvēliet 20,00 EUR ziemeļbrieža Elmo vienas dienas uzturēšanas atbalstam, tā pasakot paldies ziemeļbriežiem, kas bērnībā Jums, bet nu jau Jūsu bērniem un bērnu bērniem Ziemassvētkos atved kārotās dāvanas. Katrs ziedotājs saņems iespēju izlozē kļūt par Elmo šīs sezonas nēsāto milzu ragu īpašnieku. Plašāk par to šeit: https://rigazoo.lv/lv/atbalsti/ziedo-ziemelbriedim-elmo. Deviņus gadus vecajam Elmo šie, visticamākais, ir vislielākie ragi mūžā, un to svars ir tuvu 10 kilogramiem, bet, pēc to nomešanas, jau pavasarī atkal parādīsies jauno ragu aizmetņi. Plašāk par meža ziemeļbriežiem var lasīt šeit: https://rigazoo.lv/lv/dzivnieki/ziditaji/meza-ziemelbriedis

Jau tradicionāli, ik gadu mēnesi gadu mijā, Rīgas zoodārzs ir atvērts arī vakara stundās, ierasto kases darba beigu laiku no 16.00 pārceļot uz 19.00 un ļaujot pastaigu pa zoodārzu baudīt līdz pat 21.00. Kā jau ierasts, pēc plkst. 16.00 tiek piedāvātas arī ieejas biļešu īpašās cenas (šoreiz pieaugušajiem apmeklētājiem biļetes cena 5,00 EUR, līdzīgi kā bērniem un pensionāriem).  Atgādinām, ka tāpat kā citās kultūrvietās, sakarā ar epidemioloģiskajām prasībām, strādājam “zaļajā režīmā”, pie ieejas pieprasot uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu. Visiem apmeklētājiem vēsajos ziemas vakaros ir iespēja patverties Tropu un Žirafu māju siltumā, kā arī vērot dzīvniekus Lauku sētā. Protams, ievērojot noteikto distanci vienai mājsaimniecībai no otras.

Kaut apmeklētāju ērtībai zoodārzu izgaismos daudzi simti gaismekļu virteņu metri un neskaitāmi prožektori, vislabāk dzīvnieku noslēpumus iepazīt pieredzējuša ekskursiju vadītāja un īsta stāstnieka pavadībā. Tāpēc ik vakaru plkst.18.00, iepriekš piesakoties pa telefonu 29135839, apmeklētāji gaidīti pie Roņu baseina, lai dotos ekspedīcijā pa naksnīgā zoodārza takām gida pavadībā. Un ne tikai ziemeļbriedis Elmo gaida ciemiņus! Ar prieku silti saģērbtos apmeklētājus vēros gan lamu vikunju nesen dzimusī meitene, gan vienmēr nopietnais kaķis manuls, gan arī neskaitāmie Tropu mājas kukaiņi, abinieki un naktsdzīvnieki, kuru dabiskais kalendārs nepazīst ziemu ar mūsu platuma grādiem raksturīgo dienas garumu. Viņiem diena nebeidzas līdz ar saules rietu Latvijas gada īsākajās dienās. Viņi gaida!

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar