XII Vislatvijas zirgu diena pulcēja kuplu skaitu zirgu mīļotāju

Inčukalnā, Nacionālajā sporta bāzē “Jauno Jātnieku skola” 14. jūlijā visus zirgus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas priecēja XII Vislatvijas Zirgu diena, kas bija svētki ne tikai zirgiem, jātniekiem, bet arī ģimenēm ar bērniem un citiem interesentiem. 

Zirgu dienā bija iespēja izjāt ikvienam ar zirgiem un ponijiem brīvā dabā, piedalīties ekskursijās pa stalli un manēžām, iepazīstot zirgu un jātnieku dzīvi. Šī bija diena, kad jātnieki demonstrēja ne tikai labas jāšanas prasmes, bet arī prasmi braukt ar lielo traktoru pa laukumu. Bija iespēja vērot jātnieku radošumu, kur viņi leca šķēršļus tērpušies īpaši gatavotos tērpos un rotātos zirgos, savukārt skatītājiem bija iespēja izmēģināt, kā ir jāt ar koka zirdziņiem un piedalīties neskaitāmos konkursos.

Gaidītākais notikums bija augstlēkšana – “Spēks un Izveicība”, kad spriedze bija sasniegusi kulmināciju, tad varēja dzirdēt pat zirga elpu no klusuma, kas valdīja sacensību vietā. Maršrutā piedalījās jātnieki no 18 gadu vecuma, kur sīvā konkurencē uzvarēja, pārvarot 160 cm šķērsli, Janely Saar no Igaunijas ar zirgu Ilsonne V Bareelhof. 2.vietā atstājot, Lauru Peneli ar zirgu Chamann du Vercol, kas pārleca 150 cm šķērsli. Godpilnajā trešajā vietā starp dāmām palika Aigars Bregže ar zirgu Bacchus de Troy.

Papildus visam lielus un mazus skatītājus  priecēja “Zirgu skolas” un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes priekšnesums, demonstrējot iejādes elementus. Šogad bija iespēja vērot draivinga priekšnesums, kuru laikā ar zirgu vienjūgiem tika demonstrēts, kā notiek pajūgu braukšanas sacensības. Izrādās ne tikai zirgiem, bet arī suņiem ir augstlēkšana un maršruti, kurus viņi izpilda kopā ar saviem saimniekiem – par to visu varēja uzzināt Adžiliti suņu šova priekšnesumā.

Īpašas rūpes svētkos bija veltītas bērniem, kuriem bija papildus vēl visam loka šaušana, piepūšamās atrakcijas, sejiņu apglezošana un gardumi no amatnieku tirdziņa.

“Priecājamies uzņemt pie sevis jātniekus, zirgus un zirgu mīļotājus, jo tie ir svētki, kad sanāk kopā visi līksmo un bauda sava darba augļus, jo ikdienas rutīnā zirgu sportā garoziņa nav nemaz tik mīksta. Esam gandarīti popularizēt zirgu sportu Latvijā un ļaut svētkos dot iespēju iepazīties, paskatīties un sadraudzēties ar šiem skaistuļiem,” Elīna Dzenuško “Jauno Jātnieju skolas” valdes locekle.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar