Visretāk pārtika atkritumos nonāk Latvijā, visbiežāk Lietuvā

Nedaudz mazāk kā trešdaļa jeb 29% aptaujāto atzīst, ka pārtiku neizmet nekad. Turpretī vairākas reizes nedēļā daļu pārtikas mēdz izmest 17% iedzīvotāju, reizi nedēļā to dara 16%, bet vienu līdz divas reizes mēnesī – 17% aptaujāto.

„Lai izvairītos no pārtikas atkritumu rašanās, ļoti svarīga ir pārdomāta pārtikas uzglabāšana ledusskapī. Piemēram, produktus, kuriem ātrāk beigsies derīguma termiņš, novietot ledusskapja priekšpusē, lai atcerētos tos pagatavot pirmos. Jaunajā Samsung Food Showcase ledusskapī tāpēc ir izveidotas vairākas zonas – tajā ir arī īpašas stikla durvis ar ātrāku piekļuvi biežāk lietotajai pārtikai, bet lielos un ilgi glabājamos produktus var ērti uzglabāt iekšējā nodalījumā,” skaidro Samsung Electronics Baltics sadzīves elektrotehnikas vadītājs Viktors Markuls.

Kaimiņvalstu – Lietuvas un Igaunijas – iedzīvotāji daļu pārtikas izmet krietni biežāk. Igaunijā ir lielākais to respondentu skaits, kas daļu pārtikas izmet vismaz reizi mēnesī (71%), tomēr tieši Lietuvā ir sastopami vairāk tādu iedzīvotāju, kas pārtiku izmet visbiežāk, t.i. vairākas reizes nedēļā – 32%, kamēr Latvijā tādu ir 17%, bet Igaunijā 18%. Arī Baltijas valstu kaimiņi visbiežāk daļu pārtikas izmet, jo nokavē produktu derīguma termiņu vai iegādājas tās par daudz. Turklāt, salīdzinot ar Latviju, abās valstīs ir vairāk tādu iedzīvotāju, kas gluži vienkārši aizmirst, kas ir viņu ledusskapī (20%). 

TOP Komentāri

avatar