4.maijā aizvadīti Jūrmalas skriešanas svētki

Sestdien, 4. maijā jau četrpadsmito reizi Majoru pludmalē tika aizvadīti Jūrmalas skriešanas svētki, kas šogad norisinājās kuplā skaitā, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Jūrmalas skriešanas svētki ir unikāls tautas sporta pasākums, kas pulcē visu vecumu skriešanas un nūjošanas entuziastus un profesionāļus, turklāt vienīgais skriešanas masu pasākums, kura distances ir izvietotas pludmales smiltīs.

“Prieks redzēt, ka dalībnieku skaits ar katru gadu pieaug un daudzi, kopā ar ģimeni un draugiem izvēlas svētkus pavadīt aktīvi. Svētku gaisotnē ir jūtama īpaši pozitīva atmosfēra. Vēlos apsveikt katru dalībnieku ar savu izaicinājumu un mērķu pārvarēšanu.” pēc pasākuma atzina organizatoru Maratoni.lv  pārstāvis Arnis Lazdiņš.

Skriešana notika trīs distancēs, kas izvietotas pludmales smiltīs – 5 un 10 km  skrējiens bez vecuma ierobežojuma un īpašā 0,5–1 km distance bērniem. 10 km distanci visātrāk pievārēja Andrejs Dmitrijevs, sieviešu vērtējumā ātrākā bija Diāna Liepiņa. Piecu kilometru distancē uzvarētājs bija Salvis Gruševs, bet starp sievietēm uzvarēja Marta Špundžāne.

Nūjošanā 10 un 21 km distancē dalībnieki sacentās trīs dažādās distancēs sieviešu un vīriešu konkurencē. Par uzvarētājiem 21 km distancē tiesneši atzina Kasparu Roķi. Sieviešu konkurencē – Daci Janeku. 10 km distancē starp vīriešiem uzvarēja Romāns Žabinskis. Starp sievietēm – Baiba Bolgzda. Savukārt 5 km distancē varēja startēt visi un dalībnieki netika dalīti pēc vecuma. Šajā distancē uzvaras laurus plūca Renāts Vilipsons un Santa Tobiesa.

Visi finišētāji balvā saņēma Jūrmalas skriešanas svētku piemiņas medaļu. Par labu noskaņojumu sacensību laikā rūpējās viens no populārākajiem sporta pasākumu vadītājiem Lauris Lizbovskis, savukārt pasākuma muzikālo noformējumu nodrošināja Jūrmalas DJ skola. 

Jūrmalas skriešanas svētkus organizē Maratoni.lv sadarbībā ar Latvijas tautas sporta asociāciju, svētki tiek rīkoti ar Jūrmalas pašvaldības atbalstu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar