Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Saeimā pateicas Latvijas tautai par nepagurstošo atbalstu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis (Volodymyr Zelenskyy) ceturtdien, 11.janvārī, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu un parlamenta delegāciju, pateicās visai Latvijai tautai par nepagurstošo atbalstu. Saeimas deputāti apliecināja, ka Ukraina arī turpmāk var ar mums rēķināties un pateicās ukraiņiem par cīņu ne vien par savas, bet arī mūsu un visas pasaules brīvību.

“Atbalsts Ukrainai ir mūsu valsts, Saeimas un valdības absolūtā drošības prioritāte. Skaidri apzināmies, ka Ukrainas uzvara ir vienīgais ceļš uz drošības atjaunošanu Eiropas kontinentā. Mēs esam un būsim ar jums,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. D.Mieriņa akcentēja, ka V.Zelenska vizīte Latvijā ir arī svarīgs vēstījums mūsu sabiedrībai, kas ikdienā atbalsta Ukrainu.

Ukrainas prezidents sacīja, ka, neraugoties uz to, ka runājam dažādās valodās, mūs vieno kopīgas vērtības, un brīvība mūsu valstīs nozīmē vienu un to pašu. V.Zelenskis pateicās Latvijas cilvēkiem par to, ka mēs vienmēr esam bijuši Ukrainas un taisnīguma pusē. Briesmīgā, asiņainā kara laikā jūs esat kopā ar mums līdz uzvarai, līdz beigām, sacīja Ukrainas prezidents.

“Mēs, latvieši, esam tauta, kas mīl savu zemi, un esam gatavi uz visu, lai to aizsargātu. Redzam, ka arī ukraiņu dzimtenes mīlestība ir tikpat spēcīga. Tādēļ nešaubos –  jūs noteikti uzvarēsiet,” akcentēja D.Mieriņa. 

Deputāti izcēla Ukrainas valsts noturību, tautas spēku un starptautiskās sabiedrības vienotību kā atslēgu uzvarai pār Krievijas noziedzīgo un vienlīdz gļēvo agresiju. Tostarp akcentēts arī jautājums par nolaupītajiem Ukrainas bērniem, izceļot to kā zemiskāko Krievijas noziegumu. Latvija turpinās nerimstoši cīnīties par to, lai ikviens nolaupītais bērns atgrieztos dzimtenē.

Ukrainas vieta ir brīvības un tiesiskuma telpā Eiropā. Par to skaļi un nepārprotami iestājas gan Ukrainas tauta, gan apliecina Eiropadomes lēmums uzsākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā, sacīja D.Mieriņa, apsveicot Ukrainu ar šo vēsturisko lēmumu. Šogad aprit 20 gadi, kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā, un mums pa šo laiku ir uzkrāta zināšanu bagāža, ar ko varam dalīties, lai Ukrainas ceļš uz dalību savienībā būtu vieglāks un līdzenāks. Saeimas delegācija akcentēja, ka Latvija darīs visu, lai Ukraina iestātos arī NATO.

Tāpat pārrunāts jautājums par Ukrainas graudu eksportu, Latvijas delegācijai norādot, ka Eiropā esam jau pateikuši “nē” Krievijas gāzei un pienācies laiks pateikt “nē” arī Krievijas graudiem. Parlamentārieši arī akcentēja nepieciešamību Krievijas konfiscētos līdzekļus novirzīt Ukrainai, kā arī pāsprieda citus jautājumus par atbalstu, uzsverot, ka Krievija ir jāsauc pie atbildības un tai ir jāatbild par visiem saviem noziegumiem un katru upuri.

Ar Ukrainas prezidentu parlamentā tikās arī Saeimas Prezidija locekļi, likumdošanas komisiju priekšsēdētāji, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, kā arī deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītājs.  

Foto: Saeima.lv

TOP Komentāri

avatar