Uzņēmēji vērtē Latvijas augstskolas, kas piedāvā biznesa izglītību

Vērtējot augstskolas, kas piedāvā biznesa izglītību, Latvijas uzņēmēji TOP 3 ierindojuši Latvijas Universitāti (LU) (54%), Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) (42%) un Biznesa augstskolu Turība (30%), liecina pētījumu centra SKDS 2019. gada nogalē veiktā aptauja.

Aptaujas ietvaros tika apkopoti uzņēmēju uzskati par to, kuras augstskolas, kas darbojas biznesa izglītības jomā, ir atzītākās. Augstskolas, kas ierindojušās topa pirmajās pozīcijās, atzinīgi tikušas novērtētas arī iepriekšējos gados – uzņēmēji vērtē augstskolas biznesa jomā kopš 2015. gada.

Analizējot datus dažādās nozarēs, secināts, ka ražošanas nozarē 49,8% uzņēmēju atzinīgi vērtē LU, 36% – RTU, bet 25% – Biznesa augstskolu Turība. Tirdzniecības nozarē 58% dod priekšroku LU, 44% – RTU un 25% – Biznesa augstskolai Turība. Būvniecības nozare pirmajā vietā ierindojusi RTU (56%), otrajā vietā – LU (55%), bet trešajā – Turību (40%). Pakalpojumu nozares pārstāvji pirmajā vietā ierindojuši LU (52%), otrajā vietā – RTU (40%), savukārt trešajā – Turību (32%).

“Vairākus gadus pēc kārtas uzņēmēji nemainīgi ierindojuši topa pirmajās vietās vienas un tās pašas augstskolas, kas liecina par gadu gaitā pārbaudītu izglītības kvalitāti. Attiecīgās augstskolas ilgstoši ir strādājušas pie rezultāta gan studiju piedāvājuma jomā, gan komunikācijā ar sabiedrību, ko arī parāda rezultāts. Jāņem arī vērā, ka augstākā izglītība nav ikdienas preces vai pakalpojums, par kuru viedoklis tiek mainīts ātri un bieži,” norāda SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Pētījums veikts no 2019. gada novembra līdz 2019. gada decembrim, aptaujājot 750 dažādu nozaru un reģionu uzņēmējus visā Latvijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar