Latviešu seriāls “Padomju džinsi” gūst starptautiskus panākumus

Staņislava Tokalova un Jura Kursieša režisētais seriāls “Padomju džinsi” piedzīvos pirmizrādi 26. februārī, un uzsāks ceļu pie skatītājiem marta sākumā.
Seriāls jau gūst atzinību gan Latvijā – 12 nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominācijas*, gan ārvalstīs – seriāls izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla** programmā “Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024” (Berlinale Series Market Selects 2024),  kas piedāvā ekskluzīvu priekšskatījumu seriāliem no visas pasaules. 

Kopumā priekšskatījumiem izvēlēti 15 seriāli  no visas pasaules, sākot no vēsturiskām biogrāfiskām filmām un stāstiem par politiskiem aktīvistiem, līdz komēdijām, mistērijām un eksplozīviem trilleriem, kam žūrijas komisija paredz ievērojamu kino industrijas tirgus potenciālu. Stāsta festivāla žūrijas dalībniece:  “Mūsu atlases komanda iemīlēja šo brīnišķīgo seriālu. Mūs aizrāva tā unikālais stils, koncentrētais stāsts, skaistā režija un aktierspēle. Mēs esam pārliecināti, ka seriālam būs lieliska nākotne un redzam tam augstu tirgus potenciālu.”


“Ziņa par Berlīnes festivāla atlasi un 12 Lielā Kristapa nominācijām ir liels prieks mūsu komandai un, esmu pārliecināts, arī atbalstītājiem. Lielākais paldies ģenerālsponsoram – veikalu tīklam DEPO. “Padomju džinsi” tapa ar nenovērtējamu DEPO atbalstu un mūsu pūlēm, un mēs visi būsim ļoti pagodināti, ja mūsu darbu redzēs pasaulē,” iespaidos dalās režisors Staņislavs Tokalovs.

Seriālam “Padomju džinsi” plānotas 8 sērijas, kas stāsta kā rokenrola fans un sīks noziedznieks Renārs, kurš tirgojas ar rietumu džinsiem un mēģina apmānīt sistēmu, un nopelnīt naudu, satiek savu mūža mīlu Tīnu. Diemžēl Renārs tiek ievietots psihiatriskajā slimnīcā, kur viņš sāk pagrīdes biznesu, ražojot ASV kulta džinsu zīmolu pakaļdarinājumus. Viņš uzsāk sadarbību ar psihiatriskās slimnīcas direktoru, kurš no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību. Džinsi gūst popularitāti Latvijas jauniešu vidū, un Renārs kļūst par anonīmu pagrīdes leģendu. VDK pa visu valsti meklē šo šūšanas darbnīcu. Viņu redzeslokā nonāk Renārs, līdz viņi viņu beidzot ielenc, lai gan neko nevar pierādīt. Konflikts starp Renāru un VDK aģentu iziet ārpus džinsiem un krimināllietām — tas kļūst par dzīves filozofiju un ideoloģiju sadursmi. Soli pa solim Renārs kļūst par īstu dumpineku, džinsu bizness vairs nav rīks brīvības iegūšanai, bet gan protesta veids, augstāks mērķis.

Galvenajās lomās: Kārlis Arnolds Avots, Aamu Milonoff un Igors Šelegovskis. 

Lomās: Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskisj, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkēvičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka u.c. 

Seriālai dejas autors ir Staņislavs Tokalovs. Scenārija autori: Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova, Valdemārs Kalinovskis (Waldemar Kalinowski), režisori: Staņislavs Tokalovs, Juris Kursietis. Operators Valdis Celmiņš, mākslinieces Laura Dišlere un Zanda Landrāte-Bedrīte, kostīmu māklsiniece Liene Bite, grima māksliniece Maija Gundare, komponists Kārlis Auzāns, skaņu režisors Ernests Ansons un montāžas režisors Oskars Morozs. Producente Aija Bērziņa, studija “Tasse Film”.

Filma ir saņēmusi 12 nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominācijas:

Labākā daudzsēriju filma

Labākais spēlfilmas režisors (Staņislavs Tokalovs un Juris Kursietis )

Labākais spēlfilmas operators (Valdis Celmiņš)

Labākais aktieris galvenajā lomā (Kārlis Arnolds Avots)

Labākais aktieris otrā plāna lomā (Igors Šelegovskis, Andris Keišs, Valentīns Novopoļskis)

Labākais kostīmu mākslinieks (Liene Bite)

Labākais grima mākslinieks (Maija Gundare)

Labākais montāžas režisors (Oskars Morozs)

Labākais mākslinieks (Laura Dišlere, Zanda Landrāte-Bedrīte)

Labākais scenārists (Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova, Valdemars Kalinovskis)

**
74. Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls norisināsies no 15. līdz 25. februārim.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar