Valsts prezidents sagaida aktīvu Latvijas komercbanku rīcību kreditēšanas jomā

13.jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku, lai pārrunātu aktuālos banku un finanšu sektora jautājumus. Īpaša uzmanība sarunā tika pievērsta situācijai kreditēšanas jomā, jaunākajām makroekonomiskajām prognozēm, kā arī turpmākajai Valsts prezidenta un Latvijas Bankas sadarbībai.

Tikšanās laikā puses pārrunāja aktuālo situāciju kreditēšanas jomā – augstās kreditēšanas izmaksas, vājo Latvijas komercbanku interesi izsniegt kredītus un tādējādi sniegt ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā un konkurētspējas veicināšanā. Tikšanās laikā Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka sagaida radikālu virziena maiņu no Latvijas komercbanku puses, tostarp aktīvu darbību gan no Latvijas Bankas, gan valdības puses finanšu pakalpojumu pieejamības uzlabošanā.

Latvijas Bankas prezidents iepazīstināja ar jaunākajām Latvijas Bankas makroekonomiskajām prognozēm. Tās liecina, ka inflācija Latvijā sākusi samazināties, un paredzams, ka tendence turpināsies. Vienlaikus inflācijas rādītāji eirozonā aizvien ir virs optimālā līmeņa.

Foto: publicitātes (I.Znotiņš)

Video: publicitātes (G.Bergmanis)

TOP Komentāri

avatar