Augusta pirmajā sestdienā apkaimes svētkus svinēs Pļavnieki, Purvciems un Ziepniekkalns

Sestdien, 5. augustā, Rīgas drosmes un prieka vasaras ietvaros plašu kultūras un izklaides programmu piedāvās Pļavnieku – Purvciema apkaimes svētki, kā arī apkaimes svētki Ziepniekkalnā. Apkaimju iedzīvotāji un rīdzinieki no citām apkaimēm aicināti pavadīt laiku ar ģimeni, draugiem un iepazīties ar kaimiņiem rosīgā svētku atmosfērā.

Purvciema – Pļavnieku apkaimes svētki

Dreiliņkalna parkā apkaimju iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt daudzveidīgus koncertus, dziedāt un dejot līdzi. Bērni visas dienas garumā varēs piedalīties dažādās aktivitātēs – griezties karuselī, darboties radošās un izzinošās darbnīcās un mākslas plenērā.

Sākot no plkst.12.00 Dreiliņkalna parkā būs atvērta Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra telts, kur par apkaimes iedzīvotājiem aktuāliem jautājumiem varēs aprunāties ar apkaimju koordinatoriem. 

Pasākuma programmu plkst. 12.10 atklās ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele”, koncertprogrammu plkst. 13.10 turpinās latviešu poproka grupa “Nova”, bet plkst. 14.00 plānota folkloras stunda. 

Plkst. 15.00 apmeklētājus priecēs Latvijas teātru dziedošie aktieri. Īpaši veidotā programmā, Latvijā iemīļotu aktieru izpildījumā izskanēs gan visiem zināmās kompozīcijas no latviešu kinofilmu skaņu celiņiem, gan dziesmas no komponista Raimonda Paula plašās daiļrades – “Vālodzīte”, “Te ir mana dzimtene” un citas. Koncertā piedalīsies Latvijas teātru dziedošie aktieri: Ērika Eglija-Grāvele, Elīna Vāne, Ieva Puķe, Lauris Dzelzītis, Imants Strads, Lelde Dreimane un Edgars Pujāts. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa “Vintāža”.

Izkustēties rokenrola ritmos varēs no plkst. 17.00, kad uz skatuves kāps grupa “Royal Foxes”, bet plkst. 18.00 ceļojošais leļļu teātris “Maska” aicinās uz muzikālu leļļu teātra izrādi bērniem par drosmi – “Kliņķīša piedzīvojums vai, kā rūķis draugus atrada”. Plkst. 19.00 uzstāsies muzikāls skulptūru kvartets/laikmetīgā pantomīma “Dzīvās skulptūras”. 

Plkst. 20.30 ar savām labākajām dziesmām koncertprogrammu noslēgs dziedātājs IGO ar pavadošo grupu. 

Visas dienas garumā svētku teritorijā darbosies mākslinieces Annas Varnasas vadīta radošā darbnīca “Glas Piont”, kuras laikā varēs izgatavot oriģināla dizaina magnētiņu. Mazos svētku dalībniekus gaidīs Ella Pella un viņas smaidīgo feju komanda “Saules ķērāju” izgatavošanas radošajā darbnīcā, bet bērnu sejiņu apgleznošanas teltī mazie svētku dalībnieki varēs nodoties brīnumainam pārvērtībām. No plkst. 12.00 līdz 17.00 plašajā pļavā līdzās svētku norises vietai bērnus priecēs izjādes ar ponijiem, kā arī līdz pat plkst. 22.00 darbosies bērnu karuselis “Zirdziņi”. 

Ziepniekkalna apkaimes svētki norisināsies hiphopa un kapueiras ritmos

Daugavas kreiso krastu pieskandinās Ziepniekkalna apkaimes svētki, kas norisināsies Rīgas 95. vidusskolas pagalmos un teritorijā. Jauneklīga pasākuma programma priecēs apkaimes iedzīvotājus un viesus ar pop-up un hiphopa koncertiem, kapueiras un ielu vingrošanas paraugdemonstrējumiem, radošajām darbnīcām un mājražotāju tirdziņiem.  

Skolas iekšpagalmā plkst. 13.00 notiks Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde bērniem “Alvas zaldātiņš”, bet plkst. 14.30 un plkst. 18.00 norisināsies fonda “Initium” muzikālā izrāde jauniešiem “Starp/Brīdis”. 

Zaļajā zonā no plkst. 12.00 līdz plkst. 12.30. notiks ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, bet no plkst. 13.00 līdz plkst. 15.30 apmeklētāji varēs iepazīties ar kapueiru – afrikāņu-brazīliešu dejas mākslas formu, kas apvieno cīņas mākslu, deju un akrobātiku. Kapueiras ritmus nomainīs hiphops, kad plkst. 15.45 norisināsies hiphop deju paraugdemonstrējumi, meistarklases un deju “cīņas”. 

Uz lielās skatuves muzikālā programma sāksies plkst. 15.00 ar jauno mākslinieku apvienības IMPAKT koncertu, kam sekos NMV Emīla Dārziņa mūzikas skolas skolēnu ansambļa ”Le son” uzstāšanās plkst. 15.30 un RTU studentu pūtēju orķestra koncertprogramma “Pārdaugava” plkst. 17.00. 

Hiphopa mūzikas stila cienītāji aicināti baudīt hiphopa mākslinieku REIKS un ELFS koncertprogrammu, kas norisināsies uz lielās skatuves plkst. 19.00, bet plkst. 20.30 uz skatuves kāps grupa “Laiku pa laikam” un ar enerģisku muzikālu koncertprogrammu plkst. 22.00 uzstāsies grupa “Oranžās brīvdienas”.

Citi Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumi šonedēļ

Šonedēļ gaidāmi arī vairāki pasākumi prieka mirkļu parkos un kultūrtelpā “Strops” – tajos  skanēs koncerti, notiks zumbas nodarbība, ekskursija Purvciemā, kā arī norisināsies lekcija “Kāzu apģērbs” un tautas lietišķās mākslas darbnīcas.

Vērmanes dārza estrādē ceturtdien, 3. augustā, ar koncertu uzstāsies “Jacob Noiman Festival Band”.  Komponista Jēkaba Nīmaņa veidotā koncertprogramma, kurā oriģinālmūzika mijas ar aranžijām, klausītājus aizvedīs muzikālā ceļojumā no Latgales līdz pat Amerikai, piestājot Odesā, Ņujorkā, Viļakā, Bolderājā, Telavivā un daudzviet citur.  

Ieeja pasākumos un visas Rīgas vasaras aktivitātes pieejamas bez maksas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar