Šogad Rimi Rīgas maratonā pirmo reizi startēs “Liberated!” izlase – cilvēki riteņkrēslos un viņu atbalstītāji

Šogad Rimi Rīgas Maratonā pirmo reizi piedalīsies sociālā uzņēmuma “Liberated!” īpaši veidota izlases komanda, kurā skriet 5 km distanci aicināti cilvēki riteņkrēslos un viņu skrienošie atbalstītāji, tā paužot atbalstu sociālai kampaņai par funkcionālo apģērbu un aksesuāru vajadzību cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

“Liberated!” 5 km distancē 8 dažādās kategorijās cilvēkiem riteņkrēslos būs iespēja doties patstāvīgi vai tandēmā ar skrējējiem-stūmējiem, tā piedzīvojot neaizmirstamas emocijas, sportisko garu un dzīvi ārpus mājām vai institūcijas. Katrs izlases dalībnieks neatkarīgi no iegūtā rezultāta distances noslēgumā, pateicoties Rimi Latvia atbalstam, saņems ērtu un praktisku aksesuāru – roku uzročus. Savukārt labāko rezultātu jeb pirmo trīs vietu ieguvējiem Rimi Latvia dāvās iespēju saņemt personalizētu funkcionālo apģērbu – zīmola “Liberated!” lietusmēteli jeb apmetni.

Lai 300 cilvēki riteņkrēslos – no vairāk nekā 100 Latvijas biedrībām un organizācijām, kas pārstāv cilvēkus ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī vairāk nekā 130 pašvaldību aprūpes centriem un veco ļaužu pansionātiem – varētu saņemt rūpnieciski šūtus, Latvijā ražotus, īpaši izstrādātus “Liberated!” funkcionālo inventāru komplektus, kuros ietilpst lietusmētelis, apmetnis, kāju sildītājs, uzroči, aicinām ikvienu atbalstīt šo sociālo kustību, veicot ziedojumu “Liberated!” mājas lapā. Šie īpaši radītie funkcionālie apģērbi cilvēkiem riteņkrēslos ļaus kustēties un pavadīt laiku svaigā gaisā, efektīvi pasargājot viņus no lietus, vēja, aukstuma, mitruma un dubļiem, kā arī, pateicoties funkcionālam atstarojošam dizainam, ļaus būt redzamiem krēslainā laikā”, par “Liberated!” uzsākto sociālo kampaņu stāsta sociālā zīmola “Liberated!” vadītāja un projektu iniciatore Ilona Daukšte.

“Dalība maratonā man nozīmē iespēju piedzīvot vērienīgu kopības sajūtu, kurā ikviens skrien pretī mērķim, bet vienoti, aktīvi, mērķtiecīgi un patiesā cieņā vienam pret otru. Daudzi cilvēki ar invaliditāti patiesi ilgojas būt “atbrīvoti” (kā zīmola nosaukumā “Liberated!”) no aizspriedumiem, šķēršļiem un ierobežotām iespējām, izvēlēm, tā piedzīvojot pilnvērtīgu ikdienu. Zīmols “Liberated!’ palīdz rullēt ar attieksmi, stilu, drošības sajūtu un prieku, lai rullējot arī maratonā vai pastaigājoties parkā ar draugiem, Tu justos labi, pieņemoši un ar dzīves garšu!,” stāsta “Liberated!” komandas un mērķgrupas pārstāve Diāna Ponaskova.

“Liberated!” izlases komandā iespējams pieteikties līdz 4. maijam, aizpildot anketu: https://ej.uz/r728 un saņemot norādes reģistrācijai maratonā.

Ikviens tiek aicināts atbalstīt sociālo uzņēmumu “Liberated!” un tā īstenoto kampaņu ar ziedojumu, tā ļaujot pēc iespējas vairāk cilvēkiem ar kustību traucējumiem Latvijā saņemt īpaši izstrādātu un pielāgotu funkcionālo apģērbu un aksesuārus drošākai rullēšanai ratiņkrēslā, vienlaikus sniedzot iespēju aktīvāk socializēties ar apkārtējiem.

Sociālais uzņēmums “GL&DEVELOPMENT” SIA

Reģ. nr. 40203415485

Swedbank A/S LV02HABA0551053125135

Paldies mūsu atbalstītājiem, kas sniedz savu atbalstu, lai radītu kopīgu piedzīvojumu un svētkus ikvienam, kurš piedalīsies šī gada Rimi Rīgas maratonā zīmola “Liberated!” izlasē: MILZU, Veggie Crush, Apeirons, Deep White, Rāmkalni, Flagmanis, Flora Maiznīca, Siguldas novada pašvaldība, Dabas laboratorija, Unihaus, Correcty. Īpašs paldies ģenerālsponsoriem: Rimi Rīgas maratonam un Rimi Latvia.

Sociāls uzņēmums “Liberated!” piedāvā funkcionālu apģērbu un aksesuārus cilvēkiem ar invaliditāti, kuri ikdienā pārvietojas riteņkrēslos. Šobrīd var veikt priekšpasūtījumus un personalizāciju, atbilstoši individuālajām vajadzībām, sazinoties ar zīmolu: info@liberated-design.com. Vairāk par zīmolu “Liberated!’: https://www.liberated-design.com/, Liberated | Facebook, Instagram: @liberateddesign_lv.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar