SPKC uzsāk kampaņu “Klausi sirdi!”

Lai sekmētu sabiedrības informētību par infarkta simptomiem, to atpazīšanu un pareizu rīcību infarkta gadījumā, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) uzsāk kampaņu “Klausi sirdi!”. Viens no kampaņas mērķiem ir arī akcentēt fizisko aktivitāšu nozīmi fiziskās labsajūtas veicināšanā un sirds slimību risku mazināšanā. Kampaņas atklāšanas pasākums notiks 27. septembrī plkst. 11.00 izstāžu telpā “ISSP Galerija” Berga Bazārā, Rīgā.

Kampaņas atklāšanas pasākuma ietvaros tiks prezentēti SPKC augustā īstenotā socioloģiskā pētījuma dati, sniedzot detalizētāku ieskatu situācijā. Pētījums atspoguļo, cik daudzi cilvēki būtu gatavi sniegt pirmo palīdzību miokarda infarkta gadījumā, cik daudzi spēj atpazīt simptomus, kā arī – cik daudzi zina, kā mazināt infarkta riskus. Kampaņas norises laikā iedzīvotājiem tiks sniegta iespēja uzzināt vairāk ne tikai par infarkta simptomiem (un to, kā tos atšķirt no citu slimību simptomiem), bet arī piedāvāti ekspertu ieteikumi, lai mazinātu infarkta riskus. Pasākuma laikā būs iespējams arī gūt ieskatu kardiologa ikdienas darbā saskarē ar infarkta gadījumiem, kā arī iepazīties ar aktuālo statistiku un uzdot sev interesējošos jautājumus.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies SPKC veselības veicināšanas koordinētāja Laura Maļina, kardiologs, profesors Andrejs Ērglis, NMPD mediķe, anestezioloģe-reanimatoloģe Inga Nurka. Pasākumu moderēs Kaspars Ozoliņš.

Kampaņas atklāšanas ietvaros 27. septembrī plkst. 18.00 ikviens interesents tiek aicināts arī uz sirds veselības sporta treniņu kopā ar treneri Kasparu Ozoliņu. Treniņš notiks LU Botāniskajā dārzā (Kandavas ielā 2, Rīgā). Stundu garajā treniņā dalībnieki tiks iepazīstināti ar vienkāršiem vingrinājumiem, ko ikdienā var veikt ikviens, rūpējoties par savas sirds veselību. Norises vieta tiks pielāgota laikapstākļiem – ja laikapstākļi būs labvēlīgi, treniņš norisināsies Botāniskā dārza āra teritorijā, bet nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā treniņš tiks pārcelts uz pasākuma telpu “Šķūnis”, kas arī atrodas Botāniskajā dārzā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar