Pirmās adventes koncerts “Klātesamība”

3. decembrī plkst. 19.00 Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks Pirmās adventes koncerts “Klātesamība”, kas atklās koncertu sēriju ZIEMAS SVĒTDIENAS MAZAJĀ ĢILDĒ 2023. Koncertā uzstāsies grupa “Rihards Lībietis Orchestra”.

Koncerta programmā mūziķi vedīs klausītājus piedzīvojumu pilnā stāstā apkārt pasaulei un pašiem sev, caurvijoties rotaļīgiem un enerģiskiem, muzikāliem motīviem ar ietekmēm no Āfrikas, Tuvo Austrumu un latviešu tautas mūzikas. Programmā tiks atskaņotas gan pašu grupas dalībnieku radītas kompozīcijas, gan būs arī vieta melanholiskai un apcerīgai atkāpei ar melodijām no pasaules un pašmāju autoriem. Sagaidāmas arī emociju pilnas improvizācijas vienotā klātesamībā.

“Rihards Lībietis Orchestra” ir kvintets, kas izpilda instrumentālu, dinamisku pasaules mūziku. Grupas aizrautīgais sniegums, izpildītās mūzikas emocionalitāte, ritmiskums un melodiskums koncertos rada enerģijas pilnu atmosfēru. Kvinteta pirmsākumi meklējami 2015. gadā, un kopš tā izveidošanās, mūziķi ir izdevuši 4 atzinīgi novērtētus albumus, no kuriem jaunākais “Willful Blindness” izdots 2021. gada vasarā, kas ieguvis nomināciju Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”. Grupā muzicē Rihards Lībietis (ģitāras), Erna Daugaviete (čells), Matīss Repsis (perkusijas, sitaminstrumenti), Gints Smukais (akustiskā ģitāra) un Jānis Polis (bass). 

Rihards Lībietis ir jaunās paaudzes mūziķis un mūzikas autors, kurš regulāri koncertē, un sadarbojas ar vairākiem latviešu māksliniekiem un grupām (Linda Leen, Raimonds Tiguls, The Originals, u.c.). Viņš ir arī producents visiem “Rihards Lībietis Orchestra” albumiem. Divi no grupas veikumiem, “Scream, Breathe, Cry” (2015) un “Willful Blindness” (2021) ieguvuši nominācijas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”. Rihards komponē mūziku arī teātra izrādēm, filmām un īsfilmām, no kurām zīmīgākās ir režisores Elizabetes Gricmanes spēlfilma “Vietām gaidāms stiprs lietus” (2023), izrādes “Izraidītie” (2013) un “Bannija Manro nāve” (2017) Dailes teātrī.

Ieeja koncertā bez maksas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar