Rīgas skolās pakāpeniski atteiksies no mācībām divās maiņās

Rīgas 34.vidusskolā mācās 1031 skolēns, turklāt katru gadu šajā skolā otrajā maiņā mācās vairāk nekā 90 skolēnu. Līdz ar to skola nevar nodrošināt sanitāri higiēnisko normu prasības par telpu platību uz vienu izglītojamo. Telpu trūkuma dēļ skolā nav iespēju uzreiz pēc stundām organizēt konsultācijas un nodrošināt individuālo darbu ar bērniem. Tajā pat laikā netālu esošajā Rīgas 68. vidusskolā ir tikai 323 skolēni. Rīgas 68. vidusskolas izglītības programmu īstenošana tiks nodota Rīgas 34. vidusskolai.

 

Rīgas vispārējās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas komisija apsvēra veicamos pasākumus, lai samazinātu otrās maiņas skolēnu skaitu arī citās skolās. Tiks likvidēta otrā maiņa Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā (Kr.Barona ielā 97A), 1. un 2. klašu skolēniem nodrošinot telpas turpat netālu Kr.Barona ielā 116. Patlaban šajā skolā otrajā maiņā mācās 211 skolēns. Tiks meklēta iespēja piesaistīt ES fondu līdzfinansējumu, lai paplašinātu telpas Rīgas Franču licejam (Mēness ielā 8), jo šeit otrajā maiņā mācās 134 skolēni.

 

Rīgas vispārējās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas komisijas sēdē tika akceptēti arī skolu tīkla pilnveides virzieni 2015. – 2020. gadam. Tie paredz nodrošināt vispārējās pamatizglītības pieejamību, izmantojot esošās skolas ēkas, sekmēt tādu vidusskolu attīstību, kurās tiek īstenotas divas un vairāk programmas, veicināt skolu izvietošanu izglītības procesa nodrošināšanai piemērotās telpās, mazināt skolu pārpildījumu, atbalstīt vakara (maiņu) vidusskolu sadarbību ar profesionālās izglītības iestādēm.

 

Lai veicinātu skolu izvietošanu piemērotās ēkās, tika nolemts gatavot Rīgas domes lēmumprojektu par Rīgas 24. pamatskolas (A. Čaka ielā 139) un Rīgas 32. vidusskolas (Viļānu ielā 13) reorganizāciju, izveidojot jaunu izglītības iestādi, kas atradīsies Viļānu ielā. Rīgas 24.pamatskolā mācās 375 skolēni, bet Rīgas 32.vidusskolā 244 audzēkņi. Tā kā Rīgas 24. pamatskolas ēka atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes, tad nav iespējams veikt nekādus būtiskus skolas ēkas un apkārtnes labiekārtošanas darbus.

 

Uz Rīgas vispārējās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas komisijas sēdi bija uzaicināti pārstāvji no tām skolām, kurās iecerēta reorganizācija, un viņi izteica atbalstu plānotajiem skolu tīkla pilnveides pasākumiem.

 

„Līdzšinējā pieredze daudzu gadu garumā, īstenot skolu tīkla pilnveides procesus, pierāda, ka iepriekš pieņemtie lēmumi ir bijuši pareizi, un to pēc zināma laika ir atzinuši gan pedagogi, gan vecāki, gan skolēni. Aicinu skolu vadītājus, kurās plānota reorganizācija, sadarboties ar Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Vienlaikus iesaku veidot darba grupas skolās un iekļaut tajās skolu vadību, pedagogus, vecākus un, kas ir ļoti būtiski, arī skolēnu pašpārvalžu pārstāvjus , jo kopīgi sadarbojoties rodas idejas, kas ļauj celt izglītības kvalitāti, nodrošina produktīvu audzināšanas darbu un izveidojas saticīgs kolektīvs,” aicina Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

 

Lēmumprojektu par skolu tīkla pilnveides pasākumiem skatīs Izglītības, kultūras un sporta komiteja, bet galīgo lēmumu pieņems Rīgas dome.

TOP Komentāri

avatar