Lai veicinātu skolēnu zinātkāri mācīties, skolotāji apgūst video un animāciju

Tajā 120 skolotāji un direktori no visas Latvijas jau četrus mēnešus apgūst digitālās prasmes un gatavo digitālo pārmaiņu projektus savai skolai. Projekta mērķis ir rast veidus, kā ar tehnoloģijām uzlabot skolēnu sasniegumus mācībās. Skolu komanda, kuras projektu “Iespējamā misija” treneri un žūrija novērtēs par ilgtspējīgāko, īstenojamu daudzos mācību priekšmetos un, kas vislabāk veicinās sadarbību skolā, saņems 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām.

Noslēdzošajā mācību modulī no 31. marta līdz 4. aprīlim skolotāji apguva video un animāciju veidošanu. “Iespējamā misija” (IM) treneri atklāj, kādi ir kvalitatīva video un animāciju priekšnosacījumi, un kā ar dažādu rīku palīdzību sarežģītus mācību priekšmetus var pasniegt radoši.

“Blogi ir mūsu lielākais ieguvums no “Samsung Skola nākotnei”, jo tur var dalīties ar visu citu – video, animācijām, tekstiem, infografikām, fotogrāfijām. Mēs esam izveidojuši klases blogu un blogu ģeogrāfijā. Skolēni to aktīvi lieto, raksta komentārus. Viņiem tas ir interesanti, jo atšķiras no satura un iespējām mācību grāmatās. Klases dzīve tagad ir arī tiešsaistē, kur viegli iesaistīties var arī vecāki. Noteikti jūtamiems zinošākas, kā uzsākot mācībās. Skolēnu acīs esam spicākas!” – pieredzē dalās Lizuma vidusskolas skolotāju komanda.

 “Samsung Skola nākotnei” dažādu nozaru eksperti iedvesmo dalībniekus būt par pārmaiņu nesējiem un realizēt savas idejas gan skolā, gan ikdienā. Ceturtajā modulī dalībnieki tikās ar “Avārijas Brigādes” tēvu un galveno brigadieri – leģendāro Jāni Cimmermani. Tāpat iedvesmas lekcijas lasīs animācijas dižgare Dace Rīdūze, digitālo mediju speciālists Rolands Laķis, viens no spilgtākajiem mūzikas video un reklāmas režisoriem Jurgstulajstus, un Jurģis Krāsons – Latvijas labākais kino mākslinieks, kura darbs ir plaši novērtēts arī starptautiskajā kino arēnā.

Samsung programmu izsludināja pērn oktobrī, kad papildu digitālās prasmes pieteicās apgūt 213 jeb ceturtā daļa Latvijas skolu. Visus pieteikumus izvērtēja IM un žūrija, kas arī noteica, kuras 30 skolu komandas ir uzņemtas apmācībās.

 

TOP Komentāri

avatar