Ziemassvētku tēli Bērnu slimnīcas pacientiem uzbur pasakainu svētku izjūtu

Bērnu slimnīcā viesojās jautrie Ziemassvētku tēli – dziedošā rūķu meitene, sniegavīrs Olafs un brūnais lācītis, kas sniedza muzikālus priekšnesumus, aicināja bērnus rotaļās un nogādāja dāvanas 400 mazajiem pacientiem. Šāds notikums jau vairākus gadus tiek organizēts ar uzņēmuma “Maxima Latvija” atbalstu, uzburot pasakainu svētku sajūtu gan bērniem un viņu ģimenēm, gan slimnīcas darbiniekiem. Svarīgi ir darīt visu, lai iepriecinātu mazos pacientus, kuriem svētku laiks jāpavada slimnīcā. 

Jau no paša rīta jautrie pasaku tēli ieradās Bērnu slimnīcā. Svētku kompāniju vizināja īpašā Ziemassvētku rotājumiem dekorētā automašīna, kas darbojās arī kā skatuve muzikālajiem priekšnesumiem. Mazie pacienti, kuri nevarēja pamest nodaļas, tika sveicināti caur palātu logiem, bet daudzi devās ārā, lai rotaļātos kopā ar pasaku tēliem. Ar slimnīcas personāla palīdzību bērni saņēma arī īpaši sagatavotas dāvanas, par kurām parūpējās mazumtirdzniecības tīkls “Maxima Latvija”. Ziemeļbriežu pajūgu jeb Ziemassvētku auto un muzikālo sveicienu Bērnu slimnīcas pacientiem palīdzēja nodrošināt radošā apvienība “Pasaku nams”.

“Bērnu slimnīcas pacientiem un viņu ģimenēm šis laiks ir īpaši grūts, jo tas jāpavada nodaļā, ilgojoties pēc mājām. Tieši tāpēc ir tik nozīmīgi radīt svētku noskaņu slimnīcā un sagādāt bērniem Ziemassvētku pārsteigumus, lai šis brīnumainais laiks paliktu atmiņā arī viņiem. Katrs pārsteigums pacientiem atveseļošanās laiku padara nedaudz gaišāku. “Maxima Latvija” pelnījusi mūsu pateicību par ilggadējiem centieniem radīt svētku atmosfēru un rūpēties par slimnīcas pacientiem, viņu ģimenēm un slimnīcas personālu,” atzīst Dace Ševčenko, Bērnu slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja.

“Ziemassvētki ir laiks, kad ikviens vēlas piedzīvot brīnumu, īpaši – Bērnu slimnīcas mazie pacienti un viņu ģimenes. Esam patiesi priecīgi, ka jau septīto gadu pēc kārtas varam dāvināt skaistus brīžus tiem, kuriem tas nepieciešams visvairāk, nodrošinot, lai arī slimnīcā pavadītajā laikā ir iespēja noticēt svētku burvībai. Katrs bērna smaids un jautro tēlu radītās pozitīvās emocijas sniedz vislielāko gandarījumu,” uzsver Jānis Beseris „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību direktors.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar