Mārcis Auziņš un Jānis Lūsēns satiekas Ziemassvētku Koncertprogrammā

MIERS [bez vārdiem]”. Tā skan meditatīvs, muzikāls ceļojums, kuru izveidojuši divi izcili skaņu meistari – ģitārists Mārcis Auziņš un komponists Jānis Lūsēns, lai Ziemassvētku laikā sniegtu dvēseliskus, instrumentālās mūzikas caurvītus koncertus Latvijas dievnamos.

Koncerta muzikālajā noformējumā kopā savīsies gan tautā pazīstami svētku motīvi, gan arī abu autoru jaundarbi. Savukārt, krāšņu vizuālo ietvaru radīs gaismu mākslinieks Roberts Cipruss, kura uzdevums būs ne tikai izcelt baznīcu arhitektūras, interjera un sakrālo priekšmetu skaistumu, bet arī ietērpt šos svētku koncertus siltos miera toņos.

Man miers, tāpat kā laime, ir visu lietu kārtība, līdzsvars starp daudzajām dzīves lomām un jomām,” atzīst Mārcis Auziņš. “Pilnvērtīgu savu mieru es nevaru iedomāties bez mūzikas un ar to saistītajiem procesiem. Ir liels prieks, ka, to radot un izpildot, kaut uz brīdi, iespējams kļūt arī par klausītāja miera un laimes mirkli.”

Atzīmējot, ka vislielāko miera pieredzi viņam sniedz vakara stundas Ozolu skolā, komponists Jānis Lūsēns saka: “Manā radošajā dzīvē trauksme un miera stundas ir mijiedarbībā, un tikai vakara stundas varu pavadīt pie saviem instrumentiem, improvizējot. Nemanot pazūd laika sajūta un pārņem miers kā skaists, ar gaismu piepildīts lauks.”

Ņemot vērā baznīcu akustiskās īpašības, miera harmoniju papildinās divu soprānu – Sanitas Rozes un Guntas Greisles garīgie dziedājumi. Koncertā piedalīsies arī perkusionists Uģis Upenieks.

Ziemassvētku koncerts bez vārdiem skaņu un gaismu pasaulē būs attālināšanās no ikdienas steigas, iespēja būt dievnamā, lai pateicības pilnu sirdi satiktos ar sevi un Radītāju.

Koncertprogrammas “MIERS [bez vārdiem]”. pieturvietas:

16.decembris – Jūrmalas Dubultu baznīca

17.decembris – Valmieras Sv.Sīmaņa baznīca

20. decembris – Liepājas Lutera baznīca

21.decembris – Jaunpiebalgas Sv.Toma baznīca

22.decembris – Rīgas Lutera baznīca Torņakalnā

23.decembris – Kuldīgas Sv.Annas baznīca

25.decembris – Rīgas Vecā Sv.Ģertrūdes baznīca

26.decembris – Jelgavas Sv.Annas baznīca

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu Paradīze kasēs. Koncertus organizē Producentu grupa 7.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar