Rīgā ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus sodīs ātrāk un efektīvāk

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti šonedēļ atbalstīja lēmuma projektu, kas paredz Rīgas pašvaldībai noslēgt deleģēšanas līgumu ar valsts akciju sabiedrību “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD). Līgums palīdzēs ievērojami ātrāk un efektīvāk piemērot sodu par pārkāpumiem, kas konstatēti ar tehniskajiem līdzekļiem.

Nevienam nav noslēpums, ka braukšanas kultūra Rīgā ir zem katras kritikas. Rīgas pašvaldības policijai pārņemot ceļu satiksmes noteikumu kontrolēšanu galvaspilsētā, ir būtiski, ka viņi to var darīt maksimāli efektīvi. Līdzšinējais sodu piemērošanas process no tehniskajiem līdzekļiem ir bijis garš un smagnējs. Līdz ar līguma spēkā stāšanos tas ievērojami mainīsies un esmu drošs, ka visi rīdzinieki to pozitīvi sajutīs,” norāda komitejas vadītājs Māris Mičerevskis.

Lai nodrošinātu maksimāli ātru un efektīvu transportlīdzekļu vadītājiem piemēroto sodu informācijas apstrādi par pārkāpumiem, kas konstatēti ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, Ceļu satiksmes likuma 437. panta otrā daļa paredz slēgt deleģēšanas līgumu ar CSDD šī procesa nodrošināšanai. Gan Rīgas domes lēmuma projekts, gan līguma projekts ir tapis ciešā sadarbībā ar domes Juridisko pārvaldi un CSDD.

Ņemot vērā to, ka CSDD ir vienīgais transportlīdzekļu reģistra turētājs un tās rīcībā ir aprobēts programmnodrošinājums, kuru sekmīgi izmanto arī Valsts policija, pieņemts lēmums deleģēšanas līgumu slēgt tieši ar CSDD.

Lēmuma projekts tiek virzīts balsojumam Rīgas domes sēdē.

Attēls: ilustratīvs (canva.com)

TOP Komentāri

avatar