Kā izvēlēties apģērbam pieskaņotas rotas

Cik bieži ir gadījies, ka pirms pašas iziešanas gribas apģērbam pievienot smuku akcentu, tomēr šī iecere pārvēršas par izmisīgu rotaslietu lādītes pārrakņāšanu, meklējot to īsto rotu, kas piestāvēs kleitai? Rotaslietas palīdz piešķirt apģērbam nepieciešamo akcentu, formalitāti, radīt interesi un fokusa punktus vienkāršam vai neitrālam tērpam vai vienkārši pievienot nedaudz krāsas un spīduma jebkuram apģērbam, kas izskatās vienmuļš. Tomēr izvēlēties īsto nav vienkārši.

Veiksmīga un efektīva metode, kā atrast piemērotu aksesuāru, ir piemeklēt vajadzīgās rotaslietas internetā. Mūsdienīgas mājas lapas piedāvā ne tikai izvēlēties rotaslietas sievietēm un attēlus ar lielisku izšķirtspēju, bet arī pat virtuāli izmēģināt, kā tās izskatīsies ar vajadzīgo apģērbu. Piemēram, gredzeni internetā jau kādu laiku ir populārs meklēšanas mērķis tiem, kas plāno savas kāzas, un rotaslietu interneta veikals ir pirmā vieta, kur ieskatīties un piemeklēt vajadzīgos aksesuārus, kā arī salīdzināt cenas.

Ieskatīsimies pāris klasiskos piemēros, kā pieskaņot rotas dažādiem apģērbiem un uzlikt pareizos akcentus, lai kopējais tēls radītu pareizu iespaidu, bet jūs – justos patīkami un brīvi.

Kaklarota pie kakla un dekoltē zonas

Pareizs kaklarotas garums ir svarīgs, lai kopējais izskats būtu vienots un nevainojams. Ja rotaslietas apvienojat ar pārāk izaicinošu izgriezumu, kopējais izskats var tikt sabojāts. Tomēr, ja vilksiet pareizo kaklarotu, kas nevis norādīs uz izgriezuma dziļumu, bet akcentēs tieši apģērba līnijas, būsiet izvilkusi veiksmīgo lozi negaidītiem komplimentiem.

Pāris ieteikumi kaklarotu izvēlei kopā ar dekoltē izgriezumu:

  1. Kleita vai topiņš bez lencītēm – izvēlieties kaklam cieši pieguļošu, īsu kaklarotu.

  2. Viena lencīte vai kleita uz viena pleca – piestāvēs biezas, iegarenas kaklarotas ar izskatīgu dizainu.

  3. Apgērbs ar augstu izgriezumu vai apkakli – lielāks kulons uz plānākas ķēdītes.

  4. Dziļš dekoltē izgriezums – smalka, īsa ķēdīte vai kaklarota, kas smalki apvīsies apkārt jūsu kakla līnijai.

Formālas drēbes pieprasa neuzkrītošas rotas

Uzskats, ka svinīgai kleitai vajadzētu izvēlēties masīvas un iespaidīgas rotaslietas, ir aplams. Gluži pretēji, oficiālajos pasākumos labs tonis ir valkāt pēc iespējas neuzkrītošas rotaslietas, kas gaumīgi papildinās jūsu skaisto tērpu.

Bieži vien ar gariem, grezniem tērpiem vislabāk sader vienkāršas, nelielas sudraba vai zelta rotaslietas. Izmēģiniet tādas mirdzošas, smalkas rotaslietas, kā auskarus ar mazu dimantu, lai piešķirtu savam tērpam gaumīgu akcentu, nenovēršot uzmanību no formālā izskata.

Lielas, apjomīgas rotas

Vai jums ir tie lielie gliemežvāku auskari, vai milzīga, austrumnieciska kaklarota, kas atvesta no Marokas? Tās ir lieliskas un tās noteikti jāvalkā. Tomēr, nekad nelieciet vairākas lielās rotas kopā! Atstājiet garos, iespaidīgos auskarus citai reizei, ja jums virsū jau ir skaista kaklarota ar spalvām, pat, ja tām ir identiska krāsa un faktūra.

Ja vēlaties izskatīties gaumīgi un reizē atmiņā paliekoši, izvēlieties vienu iespaidīgu akcentu vienā reizē – vai nu auskarus, vai arī kaklarotu.

Rokassprādžu likums

Izvēloties rokassprādzes pie tērpa, vienmēr paturiet prātā šo ieteikumu, kas var veiksmīgi saglabāt jūsu stila izjūtu. Jo garākas ir jūsu piedurknes, jo mazāk un smalkākas rokassprādzes jāizvēlas, un otrādi – jo īsākas piedurknes, jo vairāk un biezākas tās var būt.

Biezas ādas rokassprādzes izskatās lieliski, ja tās ir pieskaņotas kleitām bez piedurknēm. Plānas, smalkas rokassprādzes no dārgmetāliem vislabāk piestāvēs apģērbam ar garām piedurknēm. Ja jūsu piedurknes sniedzas pāri elkonim, izvēlieties rokassprādzi pēc iespējas vienkāršāku vai arī atstājiet roku bez rotas.

Līdzvarojiet izskatu ar garu kaklarotu

Garas kaklarotas ir izcilas situācijā, kad jūsu apģērbam nav noteiktas formas, tas ir brīvs, nedaudz maisīgs vai plīvojošs. Pavisam brīvs apģērbs, piemēram, vasaras kleitas, var likt jums izskatīties īsākai vai platākai, nekā jūs patiesībā esat, taču to var veiksmīgi koriģēt, izvēloties papildināt tēlu ar garu kaklarotu.

Piemēram, ja šodien vēlaties uzvilkt T-kreklu vai brīvu kleitu, savienojot to ar kaklarotu uz garas aukliņas vai ķēdītes, kuras galā ir liels kulons, jūsu izskats iegūs kāroto harmoniju un pabeigtības sajūtu.

Rotaslietu pieskaņošana apģērbam var sagādāt vilšanos un, ja tas tiek darīts nepareizi, var sabojāt arī jūsu izskatu un noskaņojumu. Lai ietaupītu laiku un izvēlētos nevainojamu izskatu, ņemiet vērā stilistu padomus un rūpīgi izvēlieties rotaslietas internetā. Veiciet pārdomātus pirkumus, izvēloties universālas un ilgtspējīgas rotas, izvēloties ieguldīt dārgmetālos un smalkās rotās ar dārgakmeņiem. Tās kalpos jums mūžīgi!

Reklāmraksts sadarbībā ar indivi.lv

TOP Komentāri

avatar